Nestemate puţin cunoscute: sitcom-ul The Goldbergs

Ajuns la al optulea sezon, serialul are în centrul atenţiei o familie disfuncţională din anii '80.

Ne uităm la Modern Family sau la Schitt's Creek, dar puţini dintre noi au auzit vreodată de The Goldbergs/Reşedinţa Goldberg, al cărui al optulea sezon s-a lansat pe 21 octombrie în Statele Unite. Cu una din cele mai simpatice familii disfuncţionale în centrul atenţiei, sitcomul explorează ce putem face pentru a rămâne uniţi în faţa diverselor provocări ale vieţii. Este mai mult decât surprinzător faptul că acest titlu de referinţă nu este disponibil acum în România.

 

Faptul că acţiunea are loc într-o suburbie americană în anii '80 este o mare atracţie pentru The Goldbergs, pentru că activează nostalgia pentru o perioadă în care viaţa era categoric mai simplă, iar ritmul ei mai lent. Dacă ţi-era dor de o poveste în care Facebook, Twitter, Instagram şi omniprezentele telefoane mobile nu există, acest sitcom premiat oferă ocazia să te teleportezi în vremuri în care totul parcă părea mai simplu. Şi cu siguranţă ţi se va face dor (în funcţie de vârstă), când roteai de şase-şapte ori discul telefonului fix pentru a-ţi suna cel mai bun prieten...

În the Goldbergs totul începe cu micul Adam (Sean Giambrone), care foloseşte camera de luat vederi a părinţilor pentru a documenta viaţa familiei, cultivându-şi în acelaşi timp pasiunea pentru regie. Facem imediat cunoştinţă cu Beverly (Wendi McLendon-Covey), mama posesivă, dar mereu bine intenţionată a lui Adam, cu tatăl Murray (Jeff Garlin), căruia îi sare ţandăra din orice şi întâmpină dificultăţi în a-şi exprima sentimentele, şi fraţii mai mari ai lui Adam, rebela Erica (Hayley Orrantia) şi emotivul, schimbătorul Barry (Troy Gentile).

Poate că membrii familiei au dificultăţi în a se împăca, dar poate că chiar acesta este principalul punct de atracţie al serialului în vremuri de pandemie, când traiul în comun poate fi mai tensionat decât de obicei. Oricâte disensiuni şi conflicte ar apărea în reşedinţa Goldberg, protagoniştii reuşesc cumva să facă alegerile potrivite astfel încât familia să prospere, făcând front comun în faţa provocărilor. Chiar este un aspect de avut în vedere acum, când este atât de important să fim o parte a soluţiei şi nu a problemei şi când trebuie să ne concentrăm pe ce ne uneşte şi nu pe ce ne separă.

Lansat în 2013, The Goldbergs s-a bucurat de aprecierea constantă a publicului, dacă e să ne luăm după rating-urile de pe imdb.com ale episoadelor din primele şapte sezoane. Rating-ul total al serialului este acum la 8,1, similar cu cel al unui alt sitcom a cărui acţiune are loc în trecut, That '70s Show. De fapt, ambele seriale au aceeaşi constantă, oferind provocări în acelaşi timp amuzante şi reconfortante în viaţa unei familii din trecutul nu foarte îndepărtat. Iar faptul că acţiunea are loc în anii '80 permite clanului Goldberg nu doar să exploreze elemente ataşante din cultura pop a perioadei, ci şi să comenteze amuzant, prin sublinierea diferenţelor, pe seama provocărilor din viaţa de familie a prezentului.

The Goldbergs a fost creat de Adam F. Goldberg, care este şi producător executiv alături de Doug Robinson, Alex Barnow, Chris Bishop, Annette Davis, Mike Sikowitz, Bill Callahan, David Guarascio şi Annie Mebane. Serialul este produs de Happy Madison, Doug Robinson Productions şi Adam F. Goldberg Productions, în asociere cu Sony Pictures Television. Serialul are opt sezoane şi un total de 170 de episoade cu durata între 20 şi 25 de minute.

Credit photo - © 2013, 2014 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Galerie poze
Filme
Persoane