Netflix
×
Utilizator
×

Netflix: zece seriale de văzut în luna ianuarie 2020

Netflix pare să tureze motorul serialelor europene

Resuscitarea (dacă putem folosi acest cuvânt) unui celebru personaj care a adus mii şi mii de turişti în România? Cum să nu? Un nou serial scandinav cu supereroi şi zei? Desigur. Revenirea unuia dintre cele mai inteligente şi sensibile seriale din 2019? Îl aşteptăm cu degetul pe tasta F5! Nu ne-a fost deloc greu să pescuim, dintre cele aproximativ o sută de noi titluri disponibile, zece seriale extrem de promiţătoare care să ne umple weekend-urile (dacă nu şi nopţile din timpul săptămânii) în ianuarie. Iată-le mai jos.

Iată aici şi recomandările lunii decembrie, în caz că ai timp să ajungi la zi cu unele dintre titlurile lansate recent.

Messiah/Mesia
1 ianuarie
De o discuţie foarte relevantă despre religie (sau cel puţin percepţia noastră despre ea), pornind de la un eveniment supranatural, am avut parte în excelentul The Leftovers. Messiah are parte de o premisă similară, dar mult mai familiară: apariţia unui bărbat care pretinde a fi Mesia, reuşind, cu miracolele sale, să-şi atragă adepţi în întreaga lume. Actele sale sunt puse sub semnul întrebării de o agentă CIA (Michelle Monaghan) care nu ştie ce ar prefera: să aibă de-a face cu un escroc sau cu adevăratul Mesia. Evident, pe cât de uşor e să atragi publicul cu un subiect supranatural, pe atât de uşor e să-l dezamăgeşti...

Spinning Out/Patinând prin viaţă
1 ianuarie
După o interpretare extrem de dedicată în horror-ul Crawl, actriţa Kaya Scodelario are parte de un nou rol dificil, cel al unei patinatoare ce visează la o carieră olimpică. Deşi pentru ea a patina este la fel de important ca respiratul (o replică din trailer), o traumă din trecut face ca fiecare ieşire pe gheaţă să necesite un consum psihologic gigantic. La un moment dat Kat înţelege că de una singură nu poate câştiga o medalie şi tocmai atunci intră în scenă un patinator în căutarea unei partenere pentru competiţiile de perechi. Noi încadrăm acest serial la porţia de "sirop" lunară, dar, cine ştie, Spinning Out ar putea fi mai mult de atât.

Thieves of the Wood/Hoţii din pădure
2 ianuarie
Un Robin Hood flamand (nu flămând!)? De ce nu. Poate că Thieves of the Wood pierde puncte din cauza asemănărilor frapante cu legendele lui Robin Hood, dar ce te faci când aventurile protagonistului, Jan de Lichte, sunt mult mai ancorate în realitate decât cele ale lui Robin Hood? Jan de Lichte (Matteo Simoni) a existat în realitate şi, după o răfuială cu legea care a fost cât pe ce să-l coste capul, a devenit bandit, ajungând un nume important în revolta săracilor împotriva aristocraţiei corupte din Belgia secolului 18.

Dracula
4 ianuarie
După ce l-au resuscitat (şi actualizat) pe Sherlock Holmes pentru BBC, Mark Gatiss şi Steven Moffat fac acelaşi lucru cu Dracula într-o miniserie de trei episoade a câte circa 90 de minute. Chiar dacă unele părţi vor fi neplăcut de familiare celor care au văzut filmul lui Coppola din 1992 (de exemplu sosirea lui Jonathan Harker în castelul lui Dracula), serialul nu întârzie să se sincronizeze cu aşteptările moderne ale publicului, oferind de exemplu un impresionant personaj feminin, sora Agatha (Dolly Wells), o călugăriţă atee a cărei minte cercetătoare intuieşte slăbiciunile vampirului. Acesta este interpretat de danezul Claes Bang, devenit celebru în toată lumea după ce filmul The Square a câştigat trofeul Palme d'Or acum doi ani.

AJ and the Queen/AJ şi regina
10 ianuarie
Pentru mulţi, RuPaul este cunoscut datorită duetului său din 1994 cu Elton John, Don't Go Breaking My Heart. Pentru comunitatea trans este cunoscut mai ales datorită reality show-ului RuPaul's Drag Race (toate cele 11 sezoane sunt disponibile pe Netflix) şi diversele sale versiuni locale. Iată-l acum interpretând personajul principal, pe Ruby Red, în acest serial despre prietenia dintre un travestit ce se apropie de vârsta a treia (RuPaul are 59 de ani) şi AJ (Izzy G), o fată de nouă ani despărţită de mama ei dependentă de droguri. Diferenţele de vârstă, rasă şi personalitate ar putea transforma acest cuplu insolit într-unul din cele mai ataşante ale anului.

Ares
17 ianuarie
Cine vrea să obiecteze că unele seriale sunt prea "locale" pentru a atrage publicul global ar trebui să se uite la Dark, serialul german care i-a făcut pe mulţi să lase baltă Stranger Things. Ares, o producţie olandeză despre o studentă ambiţioasă ce intră într-un club exclusivist din Amsterdam, explorează ce suntem în stare să sacrificăm în încercarea de a ne integra. Faptul că Ares este promovat drept un horror psihologic ne îndeamnă să credem că experienţele eroinei vor deveni din ce în ce mai sinistre...

Sex Education: sezonul 2
17 ianuarie
Dacă am face un top al celor mai bune seriale din 2019, Sex Education cu siguranţă şi-ar găsi un loc pe listă. Nu pentru Gillian Anderson, al cărei personaj - o psiholoagă care nu are nicio problemă să discute cu fiul adolescent (şi virgin) cele mai incomode subiecte sexuale - ci pentru adevăratele staruri ale serialului, Asa Butterfield, Ncuti Gatwa, Emma Mackey şi Connor Swindells. Personajele lor ne arată cât de complexă este adolescenţa şi cât de complicate şi dificile (şi uneori amuzante) pot fi experienţele elevilor de liceu.

Family Reunion: Part 2/Familia McKellan: Partea 2
20 ianuarie
Deşi am văzut în întregime primul sezon al acestui sitcom, cumva nu am apucat să scriem despre el. Este o producţie uşurică, dar proaspătă şi ataşantă şi care nu se sfieşte să abordeze subiecte mai relevante. Un anume moment din penultimul episod ne-a făcut să înţelegem că nu vom pricepe niciodată cât de grea a fost lupta afroamericanilor pentru a scăpa de slavie şi contracara rasismul. Dar scopul serialului şi al celor trei generaţii ale familiei McKellan este în primul rând să amuze.

October Faction
23 ianuarie
Să fie acesta înlocuitorul lui Santa Clarita Diet, unul dintre cel mai bine scrise seriale Netflix? Sperăm din tot sufletul. Bazat pe seria de benzi desenate omonimă, October Faction prezintă aventurile vânătorilor de monştri Fred şi Deloris Allen, care îşi lasă aventurile globale pentru a reveni, împreună cu copiii adolescenţi, în orăşelul natal. Familia se chinuie din răsputeri pentru a-şi ascunde trecutul supranatural, descoperind în acelaşi timp că noul lor cămin nu este deloc lipsit de provocări. Nici până acum Netflix nu a lansat vreun trailer pentru October Faction, prin urmare această recomandare este bazată exclusiv pe intuiţie.

Ragnarok
31 ianuarie
Un teaser misterios şi faptul că scenariul discută îndeaproape efectele încălzirii globale ne-au trezit interesul pentru acest serial norvegian al cărui prim sezon are doar şase episoade. Doi adolescenţi ajung în orăşelul Edda, ai cărui locuitori sunt afectaţi de fenomene meteorologice misterioase. Ştim datorită lui Thor sensul cuvântului Ragnarok în mitologia nordică, prin urmare suntem foarte curioşi cine sunt cei în stare să oprească apocalipsa, aşa cum ne sugerează sinopsisul oficial...

Ce filme şi seriale aştepţi pe Netflix în ianuarie?

Filme
Persoane