Nicholas Hoult îl va interpreta pe autorul lui De Veghe in Lanul de Secară

Biopicul se va intitula Rebel in the Rye

Viaţa scriitorului american Jerome David Salinger, cunoscut mai ales pentru romanul său De veghe în lanul de secară, va fi adusă pe marele ecran, cu Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road şi X-Men: Days of Future Past) în rolul principal, anunţă Variety.com.

Filmul, intitulat Rebel in the Rye, va avea la bază volumul biografic al lui Kenneth Slawenski și va înfățișa publicului viața plină de evenimente ale lui J.D. Salinger, încercând să pătrundă în mintea solitarului autor. Anii tinereții sale rebele, experiența sa crâncenă pe câmpul de luptă al Celui De-al Doilea Război Mondial, marea sa iubire și marea sa pierdere, blocajul scriitoricesc și viața retrasă, ferită de ochii publicului, toate apar în filmul regizat de Danny Strong (scenaristul lui Lee Daniels' The Butler și al celor două filme The Hunger Games: Mockingjay).

Un documentar ce acoperea viaţa pe front a lu Salinger, până la publicarea, în 1951, a romanului De veghe în lanul de secară, a fost lansat cu succes în 2013, la trei ani de la moartea autorului. În acelaşi an, The Weinstein Company a anunţat producţia unui lungmetraj inspirat din documentarul realizat de Shane Salerno.

Filme
Persoane