Nou proiect de Oscar pentru The Weinstein Company

Distribuitorii Discursului regelui vor să ecranizeze The Boys in the Boat

E de mult ştiut că membrii Academiei apreciază poveştile cu lecţii de viaţă, mai ales dacă sunt inspirate din realitate. Discursul regelui este cel mai recent exemplu şi iată că The Weinstein Company, distribuitorul american al filmului britanic, are un nou proiect de aceeaşi natură.

Producătorul a achiziţionat drepturile de ecranizare pentru cartea The Boys in the Boat ("Băieţii din barcă") scrisă de Daniel James Brown. Eroii sunt cei nouă membri ai echipei de canotaj a Universităţii din Boston. După ce înving echipele mult mai prestigioaselor universităţi Harvard şi Oxford, cei opt reprezintă Statele Unite la Jocurile Olimpice organizate în 1936 la Berlin şi câştigă medalia de aur.

Cu mult mai titratele echipe naţionale ale Germaniei, Angliei şi Italiei drept concurenţi, cei nouă au ajuns pe primul loc, deşi 25.000 de spectatori susţineau reprezentanta gazdelor strigând frenetic "Germania! Germania!". Hitler, aflat şi el printre spectatori, se spune că a părăsit furios tribuna în secunda în care echipa Statelor Unite a trecut prima linia de finiş. Mai mult, zgomotul făcut de public şi faptul că se aflau pe ultimul culoar i-a făcut pe americani să piardă startul.

Legenda mai spune că unul dintre cei opt vâslaşi, care se îmbolnăvise pe parcursul celor opt zile de călătorie între Statele Unite şi Germania (sportivii şi-au plătit singuri voiajul, permiţându-şi doar bilete pe un vapor cu aburi), şi-ar fi pierdut la un moment cunoştinţa în timpul întrecerii.

În acest moment nu există niciun regizor asociat, dar sunt mari şanse să vedem The Boys in the Boat în 2012. Am putea pune pariu ca proiectul va fi unul dintre cele mai nominalizate filme la Oscar in 2013.

Poţi vedea în galeria acestui articol o fotografie cu echipa campioană în 1936. H. Roger Morris, ultimul supravieţuitor, s-a stins din viaţă în 2009.

Galerie poze