Noul protagonist al francizei Bourne: Garrett Hedlund sau Jake Gyllenhaal?

Matt Damon lipsește din noul film al seriei, la fel şi personajul său, Jason Bourne

Avantajul ultimelor două filme Bourne era tocmai faptul că producătorii nu aveau nevoie să mai caute un actor potrivit pentru rolul principal. Îl aveau pe Matt Damon. Însă, cum cei de la Universal au în plan o a patra parte a francizei, în care, conform unor declaraţii anterioare, Damon şi personajul său, Jason Bourne nu vor mai apărea, căutarea a început din nou.

Potrivit Variety, Garrett Hedlund şi Jake Gyllenhaal sunt pe lista actorilor ce ar putea obţine rolul principal.

Cel care va regiza noul film va fi Tony Gilroy, fost scenarist al francizei, iar lista sa de actori propuşi pentru rolul protagonistului mai cuprinde încă trei nume: Taylor Kitsch (Friday Night Lights, X-Men Origins: Wolverine), Kellan Lutz (Twillight) şi - suprinzător - fostul Spider-Man, Tobey Maguire.

Se pare că şi Universal are preferaţii săi pe această listă de pretendenţi, care îi include, conform Dealine, şi pe Josh Hartnett, Michael Fassbender, Luke Evans, Alex Pettyfer şi Benjamin Walker. Intenţia lui Gilroy este de a-i chema la casting pe toţi actorii menţionaţi, astfel încât este posibil ca un nume mai puţin cunoscut să obţină rolul.

Filmul va începe producţia în această primăvară, urmând ca o dată de începere a filmărilor să fie anunţată ulterior.

Persoane