Oscar 2011: Petreceri, reacţii

Află picanteriile de după decernarea premiilor Oscar!

Dacă ai câştigat un Oscar, categoric ai un motiv de petrecere. Dacă nu l-ai câştigat, măcar poţi să-ţi îneci amarul în câteva pahare de şampanie pentru care Elton John a cheltuit o mulţime de bani. Cert este că gala de decernare a Oscarurilor vine la pachet cu o serie de petreceri extrem de simandicoase, organizatorii lor bătându-se să-şi adjudece cât mai mulţi invitaţi de seamă şi, eventual, cât mai mulţi dintre ei cu un Oscar (la propriu) în buzunar. Află din paragrafele de mai jos cum au petrecut starurile după gală.

Una dintre cele mai trendy petreceri de după Oscaruri este organizată, în fiecare an, de publicaţia Vanity Fair. Sunset Tower din Los Angeles a găzduit evenimentul, iar numele mari de la Hollywood s-au grăbit să apară din nou pe covorul roşu. Printre participanţi s-au aflat Colin Firth şi Tom Hooper, proaspeţi câştigători de oscar pentru Cel mai bun actor principal şi Cel mai bun regizor cu lăudatul lor Discursul regelui, iar Tom Hooper s-a oprit câteva momente să anunţe care ar putea fi următorul său proiect: o ecranizare după romanul Tulip Fever al autoarei Deborah Moggach.

Acţiunea se petrece în Olanda secolului 17, când moda lalelelor s-a transformat într-o obsesie şi preţul unui singur bulb putea depăşi preţul unei întregi case. Eroii sunt o femeie căsătorită şi pictorul angajat să-i picteze portretul, între cei doi se naşte o poveste de dragoste, cei doi folosindu-se de tranzacţiile cu bulbi de lalea pentru a obţine banii necesari fugii din Amsterdam.

Colin Firth, în schimb, era fericit nu doar pentru Oscar, ci şi pentru faptul că noul său film, Tinker, Tailor, Soldier, Spy, în care joacă rolul unui spion, a fost achiziţionat de studiourile Universal, companie ce se va ocupa de distribuţia mondială. Se pare că din 2011 actorul vrea să dea dramele pe comedii: întrebat de planurile de viitor, Firth a spus că vrea să se mai şi distreze şi că s-ar putea să dea dramele pe comedii. Următorul său proiect este remake-ul la filmul Gambit, pe afişul căruia ar trebui să apară alături de Cameron Diaz, şi ea prezentă la petrecerea Vanity Fair şi foarte pe val acum, după apariţia trailerului la Bad Teacher, film ce are toate şansele să-i consolideze reputaţia de actriţă de comedie.

După ce ai câştigat un Oscar, cel mai bun lucru de făcut e un maraton pe la petrecerile simandicoase organizate imediat după Gală.

La petrecerea Vanity Fair a venit şi Lee Unkrich, regizorul animaţiei de două ori câştigătoare de Oscar, Toy Story 3. Acesta a fost fotografiat cu Tom Hanks, starul vocal al filmului şi în acelaşi timp unul dintre cei mai populari membri ai Academiei Americane de Film: actorul reprezintă, alături de nominalizata de anul acesta Annette Bening, breasla actorilor în consiliul de administraţie al Academiei. Poţi vedea aici un clip din noul film al actorului, în care acesta se îndrăgosteşte de... Julia Roberts!

Scenaristul Aaron Sorkin şi-a adus şi el Oscarul pentru scenariu adaptat şi a schimbat câteva vorbe cu Danny Boyle, marele câştigător din 2009. După ce a fost protagonistul uneia dintre cele mai inspirate prezentări de Oscar ale serii, alături de partenerul său din seria Sherlock Holmes, Jude Law, Robert Downey Jr. s-a relaxat alături de soţia sa Susan tot la petrecerea Variety Fair, iar Quentin Tarantino a anunţat că a terminat scenariul la noul său film, un western care ar putea să fie produs de The Weinstein Company, distribuitorii americani ai Discursului regelui.

Printre invitaţi s-au mai numărat Michelle Williams (nominalizare anul acesta pentru Blue Valentine), Reese Witherspoon, Amanda Seyfried, Emma Stone, Gwyneth Paltrow, Sandra Bullock, Jessica Biel, Paul Rudd, Jason Bateman, Steve Martin, Anna Paquin şi Stephen Moyer, John Hamm, Josh Brolin, Zooey Deschanel, Jane Fonda, Andrew Garfield, Matthew McConaughey, aflat şi el printre prezentatorii serii, ca şi Justin Timberlake, Lea Michele, starul din Glee.

Află pe următoarea pagină reacţiile câştigătorilor şi pierzătorilor!

Anne Hathaway, în a opta ţinută a serii, a venit şi ea la petrecere direct de pe scena premiilor Oscar, iar în jurul ei s-au înghesuit regizori precum Ron Howard, J.J. Abrams, Judd Apatow, Joel Coen şi Eli Roth. Cea mai tânără invitată a fost fără îndoială Hailee Steinfeld, felicitată iar şi iar de Elton John (fericit că animaţia produsă de el, Gnomeo & Juliet, a fost pe primul loc în box office-ul american din weekendul trecut), concurentele la Oscar Amy Adams şi Helena Bonham Carter, Tim Burton, Adrien Brody, Billy Crystal, Mick Jagger, Madonna (însoţită de fiica Lourdes şi visând probabil la o prezenţă la Oscar cu W.E, noul ei film, aflat acum în perioada de post-producţie), Justin Bieber, însoţit pentru prima oară în public de Selena Gomez, Taylor Swift şi creatorul de modă Valentino.

O altă petrecere foarte râvnită (nu este foarte uşor să fii pe lista invitaţilor) a fost Balul Guvernatorilor, organizat de consiliul de administraţie al AMPAS, Academia de Film Americană. Aici cei de la Deadline au aflat că producătorii Reţelei de socializare au terminat seara cu gândul că au fost pur şi simplu "jefuiţi". Kevin Spacey, celebrul actor aflat şi el pe lista prezentatorilor galei, a fost producătorul executiv al filmului lui David Fincher şi a spus: "Sunt foarte dezamăgit la Cel mai bun film. Şi sunt ŞOCAT că David Fincher nu a câştigat. Asta dovedeşte încă o dată că totul stă în promovare. E doar un concurs de popularitate."

Printre dezamăgiţi s-a aflat şi Alejandro González Iñárritu, care ar fi declarat că regulile AMPAS privind voturile pentru Cel mai bun film străin ar trebui schimbate. În acest moment pentru această secţiune nu pot vota decât membrii care dovedesc că au văzut toate cele cinci filme nominalizate, ceea ce reduce drasticul numărul buletinelor de vot completate la această categorie. În orice caz, regizorul mexican nu va pierde timpul regretând pierderea Oscarului: a declarat că va începe cât de curând un nou proiect, fără să dea detalii despre acesta.

Annette Bening, care a pierdut Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal, le-a spus celor de la Deadline, şi ea dezamăgită că a pierdut ocazia să-şi transforme a patra nominalizare într-o statuetă: "M-am gândit că ar putea fi posibil. Am sperat. Pentru că am ajuns atât de departe cu filmuleţul nostru. Dar aşa e în showbiz."

Nu e deloc neaşteptat ca una dintre vedetele serii (şi pe lista extrem de scurtă se află şi Tom Hooper, regizorul Discursului) să facă un maraton al petrecerilor. Britanicul a ajuns şi la Balul Guvernatorilor şi a declarat: "Mă simt atât de uşurat. Am reuşit. A fost un drum lung, dar acum pot să mă relaxez şi să nu mă mai gândesc la asta. Pot să-mi văd de viaţă şi să mă bucur de tot ce s-a întâmplat". Alături de el, mama lui, căreia regizorul i-a mulţumit, a declarat că i-a plăcut discursul fiului ei şi mai ales o anumită parte a lui: "Ascultaţi-vă mamele!"

Christopher Nolan şi soţia lui Emma Thomas, al căror Inception a câştigat patru Oscaruri, au lăudat-o cu umor pe Anne Hathaway, prezentatoarea Oscarurilor: "O avem pe Anne în următorul nostru film, The Dark Knight Rises, şi acum chiar nu mai poate să ne spună că nu e în stare să-şi schimbe costumele!"

În topul petrecerilor de după Oscaruri se află şi cea a lui Elton John, celebrul cântăreţ britanic care se zvoneşte că ar apărea cât de curând în serialul Glee. John a fost cu atât mai încântat cu cât această gală a fost atât de generoasă cu filmul britanic Discursul Regelui. La petrecerea cântăreţului au ajuns multe dintre staturile amintite mai sus, dar şi britanicii Russell Brand şi Helen Mirren, prezentatorii unei secţiuni, sau Ben Kingsley.

Filme
Persoane