Peter Jackson nu renunță la J.R.R. Tolkien

Cineastul simte că are „o puternică legătură emoțională” cu opera scriitorului

Francizele Lord of the Rings şi The Hobbit conturează o perioadă de referinţă în activitatea regizorală a lui Peter Jackson. Cineastul, care şi-a petrecut ani buni cu producţia filmelor inspirate din opera lui J.R.R. Tolkien, nu este pregătit să renunţe definitiv la această sursă de inspiraţie fabuloasă, de care s-a ataşat. Iată declaraţia făcută într-un interviu de promovare al lui The Hobbit: The Battle of the Five Armies şi preluată de Variety.com.

“Dacă ar fi să încep din nou mâine, aş spune nu, pentru că aş avea nevoie cu siguranţă de o pauză în care să-mi pun ideile în ordine şi să finalizez unele treburi în Noua Zeelandă, spre care se îndreaptă acum dăruirea şi inima mea”, a explicat el.

„Întrebaţi-mă însă peste doi, trei ani şi probabil voi zice da. Ar fi dificil pentru mine să văd că un alt cineast se implică în lumea lui Tolkien, pentru că simt că am o puternică legătură emoţională cu aceasta”, a completat Jackson.

Problema este că următoarea operă a autorului pe care Jackson îşi doreşte să o ecranizeze este The Silmarillion, ale cărei drepturi de ecranizare aparţin acum familiei Tolkien, ce nu agreează deloc filmele The Hobbit şi Lord of the Rings.

Filme
Persoane