Povestea filmului The Watchers

Povestea filmului The Watchers, care va disponibil în cinematografe din 7 iunie, spusă de Ishana Shyamalan, Dakota Fanning și M. Night Shyamalan

Mina, o artista de 28 de ani, se rătăcește într-o uriașă pădure virgină din vestul Irlandei. După ce, într-un final, Mina găsește adăpost, realizează că este blocată cu alți trei străini într-un loc în care sunt urmăriți și hărțuiți în fiecare noapte de creaturi misterioase. Nu pot fi văzute, dar ele văd totul.

Povestea The Watchers: Ceva ne urmărește mereu, ceva ce nu putem vedea...


Povestea…


Ishana Shyamalan: Watchers este povestea unei tinere din Galway (Irlanda) care, fără să vrea, este purtată într-o aventură prin pădurile aproape fermecate ale Irlandei. Rămasă captivă într-o cameră misterioasă, întâlnește alți trei indivizi de la care află că, în fiecare noapte sunt vizitați de niște creaturi care le studiază prin geamul acestui adăpost. Filmul este de fapt drumul dezvăluirii acestui mister. Ce sunt aceste creaturi? Ce vor?


Geneza…


Ishana Shyamalan: Când m-am gândit care va fi primul film regizat de mine, am căutat multe surse de insipiratie. Îmi doream să jonglez între fantastic și thriller. Cartea autoarei A.M. Shine mi-a fost recomandată, iar după ce am trecut de pagina 70, mi-am dat seama că acolo e filmul meu. E o carte minunată, structurată ca un film - e foarte grafic. Te forțează să te gândești la aceste realități și personaje. Pentru mine a fost ca o oază nesecată de inspirație - tot ce visează un scenarist sau regizor să găsească. Pe când adaptăm scenariul, m-am întors la ce am simțit la prima lectură. Efectiv, am recreat în film câteva scene exact așa cum mi le-am imaginat doar eu.

M. Night Shyamalan: Ishana are o aplecare către fantastic. Romanul "The Watchers" a fost perfect pentru ea. A fost fascinată de carte și a vrut să se ocupe de scenariu și regie. Ne-a plăcut ideea de roman irlandez despre folclorul irlandez, iar noi să îl filmăm în Irlanda. Așa am făcut.

Influențe…


Ishana Shyamalan: Nu e vorba doar despre carte, clar prefer genul horror. Am vrut ca filmul meu să aibă un aer de "Anticristul" lui Lars van Trier - are un aer vrăjitoresc, sumbru, aproape palpabil și foarte conectat cu natura. Însă, în momentul în care am început, tot proiectul a devenit mult mai luminos și echipa avea o altă energie, astfel încât, datorită oamenilor, filmul a căpătat mai multă viață și pozitivitate.



Contextul…


Ishana Shyamalan: Încă de la început, am discutat cu designerul de producție să concepem o carte cu imagini conceptuale. El a fost primul din echipă cu care am colaborat, cu luni înainte să ne oprim asupra subiectului. Ne-am concentrat mult pe proiect, iar desenele care ne-au ieșit au fost atât de bune încât le-am împărtășit cu toată lumea, inclusiv cu distribuția.


Locația...


Ishana Shyamalan: Romanul este foarte specific în sensul în care sunt descrise foarte detaliat locațiile. Iubește foarte mult orașul Galway și mi s-a părut firesc să îi onorez munca și să filmăm acolo. Scena din bar e filmată chiar unde Shine a scris cartea.
Cercetarea pădurii a fost unul dintre cele mai riguroase procese pe care l-am urmat. Am făcut 3-4 drumuri până să decidem care vor fi locațiile unde vom filma… și tot nu găseam locul pe care îl căutăm. Așa am ajuns la pădurile Ballinastoe din County Wicklow. E un loc fascinant, cu mulți copaci întunecați și uscați care aproape se destramă la atingere.

Dakota Fanning: Experientă de a filma în Irlanda a fost minunată - e a două oară când filmez acolo. Mi-a plăcut să revin. Iubesc Dublin și pădurea Wicklow. Sunt perfecte pentru poveste.

M. Night Shyamalan: Irlanda a fost din primul moment locul de filmări. De aceea a fost important să avem actori și profesioniști irlandezi în echipa de producție. Cea mai puternică versiune de film este cea mai apropiată de realitate. Realismul peisajelor și al personajelor te face să crezi că folclorul este adevărat.


Adăpostul…


Ishana Shyamalan: Adăpostul este un loc foarte intrigant care ne-a permis să explorăm multe idei. În esență, scopul sau este acela de observator, însă din ambele sensuri. Privești afară, dar în același timp ești și urmărit din exterior. Cum ar arată o încăpere făcută pentru privit din ambele sensuri? Ne-am gândit inclusiv la sunet și am construit adăpostul că pe o scenă.

Dakota Fanning: Scopul adăpostului era să-i țînă în siguranță pe cei patru protagoniști, dar în același timp, să le și ofere "privitorilor" o cale de a-i analiza. Există o fereastră uriașă care noaptea devine oglindă. Mina, Daniel, Madeline și Ciara nu văd afară, dar orice este în pădure poate să îi observe. Mai întâi, am filmat în fața oglinzii, deci ne vedeam jucând, ceea ce a fost foarte ciudat, însă de ajutor în dezvoltarea personajelor. Ulterior, am filmat fără oglindă, iar echipa din spatele camerelor de filmare a devenit "privitorii" de care ne temeam. Mai e ceva… atunci când faci un film cu efecte speciale, nu știi niciodată de la început cum va arăta. A fost o provocare să joc un rol dominat de incertitudine și versatilitate. A fost unul dintre cele mai neconvenționale platouri de filmare pe care am lucrat până acum.

The Watchers va intra în cinematografe din 7 iunie. Biletele se pot achiziționa de AICI.

Filme
Persoane