Netflix
×
Utilizator
×

Povestea unui eşec: Amanda Bynes

De la o actriţă populară în adolescenţă, Bynes a ajuns noua Lindsay Lohan

Vedetă încă din copilărie, Amanda Bynes ar fi putut fi una dintre cele mai populare tinere actriţe din prezent dacă nu s-ar fi lăsat şi ea învinsă de stresul şi teribilismul vieţii de la Hollywood. Dacă la doar 13 ani avea propria emisiune de comedie, iar în 2003 apărea pe o copertă a revistei Vanity Fair cu cele mai promiţătoare tinere actriţe, iată că situaţia stă cu totul altfel în prezent: după o serie de probleme cu poliţia şi încercarea de a aprinde un foc în faţa casei unui străin, Amanda Bynes se află acum într-o evaluare psihologică ce ar putea-o ţine departe de cinema şi ar putea-o readuce sub custodia părinţilor.

La sfârşitul anilor '90 a devenit cunoscută datorită producţiilor canalului Nickelodeon Figure It Out şi All That, iar în 2003, la doar 16 ani, avea deja un rol principal în What a Girl Wants. În 2006 juca alături de un Channing Tatum încă departe de celebritate în She's the Man, o comedie cu adolescenţi ce s-a bucurat de succes. Bynes apărea tot mai des pe listele cu nume promiţătoare de la Hollywood, dar ulterior loviturile au început să sosească. Prima dintre ele, pierderea unui contract pe cinci ani cu un producător de îmbrăcăminte ce-i dădea libertate deplină pentru propria colecţie de haine, a părut să atragă după sine mai multe ghinioane similare.

În 2007 apare în Hairspray, unul dintre cele mai de succes muzicaluri din toate timpurile şi are rolul titular în Sydney White. Dar apoi Amanda Bynes începe să piardă roluri importante pentru carieră. A fost înlocuită cu Alexis Bledel în Post Grad, o comedie din 2009, şi cu Alexandra Daddario în comedia Hall Pass, cu Owen Wilson şi Jason Sudeikis. Ultimul rol notabil pe marele ecran l-a avut în 2010, în hitul Easy A, unde o interpreta pe inamica de moarte a eroinei (Emma Stone).

Este perioada în care tabloidele încep să-şi îndrepte atenţia asupra actriţei, din cauza unor declaraţii pe twitter cu privire la retragerea din actorie. "Nu-mi place să mai joc, prin urmare nu mai fac asta", a scris Bynes pe Twitter, anunţând planuri de viitor în muzica rap. Acestea nu s-au concretizat.

Probleme serioase ale Amandei încep în martie 2012, când primeşte amendă pentru utilizarea telefonului la volan. O lună mai târziu este arestată pentru că îşi conducea maşina în stare de ebrietate. Până în septembrie, actriţa este acuzată de două ori că a provocat accidente şi că apoi a fugit de la locul faptei. Victimele au renunţat la plângeri după înţelegeri financiare, dar lui Bynes i se interzice să se mai urce la volanul unei maşini pe o perioadă nedeterminată. Zece zile mai târziu este arestată pentru că şofa cu permisul suspendat.

În luna mai a acestui an, problemele actriţei par să fi ajuns la un cu totul alt nivel. Bynes este arestată pentru posesie de marijuana şi ajunge în tabloide după ce aruncă un dispozitiv pentru consumul de droguri pe fereastra apartamentului ei din Manhattan. După arestare, Bynes acuză pe twitter că a fost hărţuită de un poliţist: "M-a plesnit peste vagin. Hărţuire sexuală. O chestie gravă", a scris actriţa.

În iulie, Amanda Bynes a fost internată pentru o evaluare psihologică după ce a aprins un foc în curtea unei case din localitatea californiană Thousand Oaks. Conform rapoartelor poliţiei, pantalonii actriţei au luat foc, iar căţelul acesteia a fost acoperit cu benzină. Bynes a fugit de la locul faptei şi a fost descoperită încercând să-şi spele căţelul în baia angajaţilor unui magazin din apropiere.

În acest moment Amanda Bynes este în continuare internată, iar părinţii ei au depus cerere ca fiica lor să reintre în custodia lor, acţiune legală întreprinsă în cazurile psihotice sau suicidare.

Filme
Persoane