Premierele săptămânii 11-17 ianuarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Al doilea weekend al lui 2019 vine cu o ofertă neaşteptat de săracă a cinematografelor: doar două filme noi se lansează pe ecrane, ceea ce ne determină să credem că încasările nu vor face acest sfârşit de săptămână să-şi adjudece un loc fruntaş în topul anului. Dar faptul că unul dintre filme este o comedie cu mesaj, iar celălalt o animaţie pentru copii arată că există şanse să te distrezi la cinema şi weekend-ul acesta. Iată recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Dată fiind oferta limitată, poate vei dori să (re)vezi Aquaman, filmul care se apropie de pragul de 500.000 de bilete vândute după doar trei săptămâni pe ecrane. Astfel, Aquaman a devenit filmul lansat în 2018 cu cele mai mari încasări (o consistentă parte a încasărilor fiind obţinută în 2019). Aquaman l-a detronat pe Venom (aproximativ 425.000 de spectatori) de pe primul loc în topul anului 2018.

The Upside/Asistent de (ne)voie
În 2011, Intouchables devenea marele hit francez al mileniului, cu aproximativ 19 milioane de spectatori doar în Franţa. Spre comparaţie, pentru o popularitate similară un film românesc ar trebui vizionat de aproximativ 5,3 milioane de spectatori la noi în ţară. Filmat în 2017, dar amânat de mai multe ori în urma scandalului Weinstein, remake-ul american ni-i arată pe Bryan Cranston şi Kevin Hart preluând rolurile lui François Cluzet şi Omar Sy din filmul original. Povestea are în centrul atenţiei un fost deţinut (Hart) cu probleme financiare şi un bărbat înstărit paralizat (Cranston). Totul pare să-i despartă, dar în urma unui concurs de împrejurări unul ajunge asistentul celuilalt, amândoi eroii având de câştigat din improbabila lor apropiere. Cronicile nu s-au grăbit să laude remake-ul, dar pentru cei care nu au văzut încă Intouchables, această poveste despre prietenie şi salvarea venită de unde nu te aştepţi ar putea fi o idee bună de petrecere a timpului la cinema.

The Upside nu este singurul film de la Hollywood bazat pe un succes de casă european pe care o să îl vedem pe ecrane. În curând se lansează şi Cold Pursuit, remake al lui Kraftidioten/În ordinea dispariţiei, un violent film norvegian ce se lansa în 2014 în competiţia festivalului de la Berlin.

The Snow Queen: Mirrorlands/Crăiasa Zăpezii: Ţinutul oglinzilor
Tot despre prietenie vorbeşte şi această animaţie, a patra parte dintr-o franciză inspirată de cunoscutul basm al lui Hans Christian Andersen. În noul sequel totul începe când regele Haral, în urma unei tragedii, interzice utilizarea magiei pe ţinutul său. Modul cum o face, surghiunirea magicienilor printr-un şiretlic în Ţinutul oglinzilor, o determină pe Gerda (Elena Gheorghe, în dublajul în limba română) să-l înfrunte şi să încerce să-i elibereze pe captivi. Ca şi părţile anterioare, animaţia se adresează celor mai mici spectatori, motiv pentru care este distribuită în România exclusiv în versiune dublată.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Filme