Premierele săptămânii 12-18 ianuarie 2018

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Am putea-o numi "săptămâna filmului atipic", pentru că oferta cinematografelor este dominată, cu excepţia unui "action" făcut după reţetă, de producţii inedite, speciale sau chiar bizare. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

The Commuter/Pasager în trenul terorii
Cel mai familiar film al săptămânii este noua aventură action a lui Liam Neeson, actorul care se trezeşte atât de des prins în intrigi care-i pun viaţa în pericol. În filmul lui Jaume Collet-Serra (a patra colaborare cu Neeson după Unknown, Non-Stop şi Run All Night), actorul este Michael, un banal vânzător de asigurări care are parte de o propunere extrem de bizară în trenul ce-l poartă spre casă: o femeie necunoscută îi oferă o generoasă sumă de bani pentru a descoperi identitatea unui alt pasager. Michael se va trezi curând prins într-o conspiraţie criminală care îi pune viaţa în pericol, ameninţând siguranţa tuturor pasagerilor din tren.

Cronica noastră, aici.

Downsizing. Mini-oamenii
Un favorit al criticilor (deşi este şi scenaristul lui I Now Pronounce You Chuck & Larry), Alexander Payne ne momeşte la cinema cu o poveste ce explorează una dintre cele mai mari probleme actuale ale umanităţii: suprapopularea. Acţiunea are loc în viitorul apropiat, când oamenii de ştiinţă descoperă o modalitate de a reduce dimensiunile unei persoane la 12 centimetri, premisa unei schimbări notabile în societate: atraşi de avantajele financiare, tot mai mulţi oameni acceptă să sufere acest proces ireversibil, devenind mini-oameni. Este şi cazul lui Paul (Matt Damon) şi Audrey (Kristen Wiig), doi soţi care se alătură unei comunităţi de mini-oameni, decizie ce le va schimba vieţile şi mentalitatea o dată pentru totdeauna.

The Disaster Artist/Un artist numit dezastru
Este fără îndoială cel mai bizar titlu al săptămânii şi sunt şanse ca criticii şi cineaştii să fie mai dispuşi să-i exploreze aspectele pozitive decât publicul larg. Ajută să ştii de la început că filmul este unul biografic şi că filmul din film, The Room, a existat în realitate. Ai astfel şansa de a vedea unul din adevărurile celei de-a şaptea arte: un lungmetraj este un mix atât de complicat de forţe creatoare, încât în combinaţie cu giganticul şi subiectivul mix de interese al unui public variat poate genera o reacţie explozivă. Sau poate trece complet neobservat. The Disaster Artist a primit marele premiu la festivalul de la San Sebastian, iar James Franco a fost recompensat cu Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o comedie sau muzical.

Happy End
Cel mai recent film al lui Michael Haneke, Happy End explorează relaţiile dintre membrii unei familii înstărite din Franţa. În centrula atenţiei sunt patriarhul Georges Laurent (Jean-Louis Trintignant) şi fiica sa Anne (Isabelle Huppert), care a preluat compania de construcţii a clanului Laurent, dar camera se va opri şi asupra altor membri ai acestei familii ce nu poate fi descrisă decât cu un cuvânt precum "disfunţional". Happy-End a fost ales să reprezinte Austria la categoria Cel mai bun film străin a galei Oscar de anul acesta, dar nu şi-a făcut loc pe lista scurtă, de nouă titluri, anunţată recent.

Den utrolige historie om den kæmpestore pære/Incredibila poveste a perei uriașe
Dacă te-ai întrebat vreodată când ai văzut ultima oară o animaţie daneză şi răspunsul a fost "niciodată", iată că acum îl poţi schimba. Elefănţelul Sebastian şi motanul Mitcho au parte de o aventură de proporţii atunci când descoperă mesajul disperat al prietenului lor JB, prizonier pe Insula Misterioasă. La bordul unei pere uriaşe, cei doi amici se vor arunca în periculoasele ape ale oceanului pentru a-i sări în ajutor lui JB. Evident, vor avea de înfruntat o mulţime de primejdii. Film destinat celor mai mici spectatori şi distribuit în România exclusiv în versiune dublată.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Filme