Premierele săptămânii 30 septembrie - 6 octombrie 2016

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Ultimul weekend al lunii ne aduce în cinematografe doar trei premiere, dar acestea au toate şansele să-i mulţumească pe fanii genurilor action şi fantasy. Mai mult, weekend-ul oferă o întâlnire şi cu cel mai recent film al lui Pedro Almodóvar, propunerea Spaniei la categoria Cel mai bun film străin la Oscar 2017. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Deepwater Horizon: Eroi în largul mării
În 2010, o explozie a sondei maritime Deepwater Horizon, ce fora după ţiţei în largul Golfului Mexic, a provocat cel mai crunt dezastru ecologic din istoria Statelor Unite. Filmul lui Peter Berg nu se concentrează pe acest aspect al nefericitului eveniment, ci pe orele de dinaintea exploziei nimicitoare şi pe eroismul muncitorilor de pe sondă, care se trezesc brusc într-un pericol de moarte, cu slabe şanse să primească ajutor din exterior. Explorăm evenimentele cu ajutorul lui Mike Williams (Mark Wahlberg), unul dintre cei peste 100 de oameni de la bordul sondei. El va avea un rol important în salvarea unui număr cât mai mare din personajul sondei. John Malkovich, Kurt Russell şi Kate Hudson au roluri importante în film, iar Gina Rodriguez, simpatica protagonistă din serialul Jane the Virgin (cronica noastră aici), are parte de primul rol principal într-un film pentru marele ecran.

Miss Peregrine's Home for Peculiars/Copiii domnişoarei Peregrine: Între două lumi
Nu se putea găsi un regizor mai potrivit decât Tim Burton pentru a aduce pe marele ecran interesanta lume creată în romanul omonim al americanului Ransom Riggs. Regizorul foloseşte o întreagă armată de creatori de efecte speciale pentru a spune povestea lui Jacob (Asa Butterfield), un adolescent ajuns la şcoala pentru copii speciali a domnişoarei Peregrine (Eva Green). Un adăpost pentru copii cu aptitudini care mai de care mai bizare, şcoala va fi atacată de creaturi supranaturale, iar Jacob va fi nevoit să ia măsuri pentru ca noii săi prieteni să scape cu bine dintr-o spectaculoasă confruntare dintre forţele binelui şi ale răului.

Julieta
Al 20-lea film al lui Pedro Almodóvar, lansat în competiţia festivalului de la Cannes şi ales să reprezinte Spania la Oscar 2017, este inspirat din trei povestiri ale câştigătoarei premiului Nobel Alice Munro. În centrul atenţiei este personajul titular, interpretat de Emma Suárez, şi modul cum ea înfruntă provocările vieţii. Julieta a avut parte de câteva episoade sumbre în trecut, cel mai dureros fiind faptul că fiica ei, Antia, a abandonat-o când a împlinit 18 ani, fără nicio explicaţie şi fără nicio posibilitate de contact. În prezent, Julieta se gândeşte să plece din Spania, dar întâlnirea cu o prietenă din copilărie a fiicei ei, de la care află că Antia ar fi fericita mamă a trei copii în Elveţia, devine un nou punct de cotitură în viaţa eroinei.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Filme