Premierele săptămânii 8-14 ianuarie 2016

Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Comedie, film biografic, animaţie pentru copii, film european, un horror şi o producţie cu mari şanse la premiile Oscar: acest weekend practic nu lasă niciun gen cinematografic neacoperit şi, dacă îţi doreşti un mega-blockbuster hollywoodian, poţi să (re)vezi oricând Star Wars: Trezirea Forţei. Weekend-ul mai oferă, la cinemateca Onion, un program de şase filme care şi-au reprezentat ţările de producţie la Oscarul pentru Cel mai bun film străin: Mustang (Franţa), Le tout nouveau testament (Belgia), Rams (Islanda), The Assassin (Taiwan), Arabian Nights - The Desolate One (Portugalia) şi Aferim! (România).

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Tata în război... cu tata/Daddy's Home
Este posibil ca această comedie cu Will Ferrell şi Mark Wahlberg (la o nouă colaborare după un film care nouă ne-a plăcut, The Other Guys) să urce pe prima treaptă în topul încasărilor în acest weekend. Cei doi actori nu se îndepărtează de stilul care i-a făcut celebri, primul interpretându-l pe Brad, un tată vitreg care se chinuie să se apropie de cei doi copii ai noii sale soţii. Când tatăl natural al acestora, Dusty, apare în peisaj, lupta pentru popularitate se transformă într-o confruntare a orgoliilor, cei doi adulţi nedându-se înapoi de la nimic pentru a le dovedi odraslelor care-i mai tare. Vor afla ei că afecţiunea copiilor se câştigă altfel? Poţi vedea de azi la cinema.

Joy
Un film care ne-a adus aminte de unul dintre subiectele examenului de Creativitate de la Facultatea de Jurnalism: o listă cu cele mai utile invenţii minore ale secolului 20. Pe lângă ştergătoarele de parbriz, telecomandă şi multe altele, am fi pus şi mopul nelipsit din majoritatea gospodăriilor (autorul acestor rânduri nu dispune de aşa ceva). Filmul lui David O. Russell ne-o arată pe Jennifer Lawrence în rolul lui Joy Mangano, cea care, mamă singură aflată într-un punct de cotitură al vieţii, inventează mopul "minune" (care se stoarce singur) în 1990. Este punctul de pornire al unei extraordinare cariere de antreprenor şi o dovadă că, atunci când lucrurile nu sunt foarte roz, o schimbare de perspectivă te poate împinge pe calea cea bună.

Daneza/The Danish Girl
Puţine sunt filmele mai discutate şi analizate decât acest biopic regizat de Tom Hooper după Discursul regelui şi Mizerabilii. Analiştii de la Hollywood îl consideră unul dintre filmele cu cele mai mari şanse la Oscar 2016, chiar dacă cronicile nu sunt în totalitate pozitive (coeficient 71% pe Rottentomatoes), iar cinefilii nu s-au grăbit să-i ofere punctaje maxime (rating de doar 6,5 pe Imdb). Povestea inspirată parţial din experienţele artiştilor Einer (Eddie Redmayne) şi Gerda Wegener (Alicia Vikander) ne arată cum Einer a devenit un pionier transgender când, în anii '30, se transformă în Lili Elbe.

Pădurea blestemată/The Forest
Nu există naţie mai exotică şi mai pricepută la explorarea genului horror decât Japonia, iar acest film american cu Natalie Dormer în rolul principal se foloseşte de unul dintre cele mai celebre locuri din Ţara soarelui răsare, pădurea Aokigahara, sălaş al demonilor în mitologia japoneză şi locul unde zeci de oameni ajung anual pentru a se sinucide. În acest horror supranatural o întâlnim pe Sara, o tânără aflată în căutarea surorii ei gemene, dispărută fără urmă. Deşi toată lumea o avertizează să nu se abată de la cărările pădurii, Sara se va aventura în mijlocul acesteia, devenind ţintă a furiei spiritelor celor care au murit aici.

Pentru regină şi ţară/Queen and Country
O continuare a apreciatului Hope and Glory, filmul lui John Booman nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film în 1988, Pentru regină şi ţară descrie evenimente din viaţa regizorului de pe când, la 18 ani, se pregătea pentru a participa la Războiul din Coreea. Realizat în România, filmul prezintă dulce-amar o primă poveste de dragoste, dar şi absurdul războiului şi nostalgia vieţii cazone. Lansat la Cannes, în competiţia Quinzaine des Réalisateurs, Pentru regină şi ţară e acea premieră specială pe care rar ai ocazia de a o vedea pe marile ecrane din România.

Ups! Am pierdut arca/Ooops! Noah is Gone...
Copiii au toate şansele să se distreze cu această animaţie ce propune o perspectivă inedită asupra unuia dintre cele mai spectaculoase evenimente din Vechiul Testament, Potopul. Dacă până acum ştiam povestea din punctul de vedere al lui Noe, iată că acum avem poziţia animăluţelor salvate de arcă. Mai precis, aflăm itinerariul extraordinar a două animale, Dave şi Finny, care pică din arcă, începând astfel o extraordinară aventură.

Ce film vei vedea săptămâna asta la cinema?

Filme