Prequel-ul la 300, Xerxes, oferit lui Guy Ritchie

Studiourile Warner l-ar putea înlocui pe Zack Snyder cu regizorul lui Sherlock Holmes

Studiourile Warner i-au oferit lui Guy Ritchie regia următorului film din seria 300, prequel-ul Xerxes, deşi proiectul se afla în vizorul lui Zack Snyder încă din 2008, scrie Vulture.

Sub amprenta regizorală a lui Snyder, 300 şi-a scos, în prima săptămână de la lansare, banii de producţie, ajungând apoi la 456 de milioane de dolari în toată lumea. În 2008, acesta a anunţat că are în vizor prequel-ul Xerxes, la care urma să înceapă lucrul odată ce Frank Miller termina benzile desenate.

De atunci, povestea din Xerxes a fost creată, iar Snyder a venit, în vara anului trecut, cu o primă variantă a scenariului. Includerea lui Guy Ritchie ca regizor în proiect ar putea aduce o modificare majoră stilului adaptării benzilor desenate şi i-ar putea oferi celui care va sta la cârma viitorului Superman posibilitatea de a se concentra mai mult pe proiectul său.

Conform declaraţiilor lui Snyder, Miller a făcut din Xerxes o mult mai complexă şi mai extinsă poveste, care nu se mai desfăşoară de-a lungul a trei zile, ca în 300. Axa timpului e situată în urmă cu 10 ani, iar povestea începe cu Bătălia de la Marathon.

Subiectele abordate sunt vaste, iar desfăşurarea de forţe, impresionantă, cu flota ateniană pe de o parte şi flota persană, de o alta. „Povestea are şi elemente de spionaj, de asemenea, şi este una răvășitoare, populată cu războinici şi zei. […] Va ajunge la apogeu printr-o bătălie navală de proporţii şi de o densitate la fel de mare ca a unui război dus pe uscat, care se va sfârşi în aceeaşi zi ca evenimentele din 300”.

Guy Ritchie a regizat Sherlock Holmes în 2009 (un mare succes la box-office) şi se pregăteşte să lanseze anul acesta continuarea, intitulată recent Sherlock Holmes: A Game of Shadows.

Persoane