Proiecție Copilul-problemă și dezbaterea „Drama copilului interior – atașamentul și empatia”, joi

În cadrul dezbaterii se va discuta despre frici, traume, rădăcinile violenței în copilărie, vulnerabilități și revoltă, etichetări și bullying, despre dependențe și provocări, despre atașament şi empatie și despre cum putem înțelege nevoile emoționale ale copiilor

Pe data de 19 decembrie, de la ora 19:15, la Cinema Muzeul Țăranului din București are loc o proiecție specială a filmului Copilul-problemă/System Crasher, urmată de dezbaterea „Drama copilului interior – atașamentul și empatia”, la care vor participa specialiștii Sorina Petrică, psiholog clinician, psihoterapeut, Iulia Feordeanu, psiholog, psihoterapeut jungian, Sabina Strugariu, psiholog, psihoterapeut integrativ.

La nouă ani, Benni este deja ceea ce asistenţii sociali numesc un copil-problemă şi este clar că nu are de gând să se schimbe. Pentru că Benni are un singur ţel: să ajungă acasă, la mama ei! Angajații de la protecţia copilului încearcă din răsputeri să găsească un cămin stabil pentru Benni. Așa ajung la Micha, un psiholog specializat în management-ul agresivităţii, care o însoţește pe Benni la şcoală.O rază de speranţă îşi face apariţia. Va reuşi Micha acolo unde toţi ceilalţi au eşuat? Va primi Benni atenția și afecțiunea celor din jur? 

În cadrul dezbaterii se va discuta despre frici, traume, rădăcinile violenței în copilărie, vulnerabilități și revoltă, etichetări și bullying, despre dependențe și provocări, despre atașament şi empatie și despre cum putem înțelege nevoile emoționale ale copiilor. Pornind de la tematica filmului Copilul-problemă, discuțiile vor fi purtate pe marginea titlurilor „Drama copilului interior”, „Revolta corpului” și „Pentru binele tău”, de Alice Miller, titluri publicate în colecția Parentaj a Editurii Herald. Gazda evenimentului va fi Sorin Lucaci, PR Herald.

„Filmul Copilul-problemă (Systemsprenger) reușește să surprindă și să transmită spectatorului drama copilului maltratat și apoi abandonat, dramă cu care, într-o măsură mai mică sau mai mare se confruntă aproape toți copiii care sosesc într-o familie în care părinții sunt ei înșiși  foști copii traumatizați și incapabili de a crea un spațiu de siguranță fizică și emoțională pentru noul născut. Regizoarea Nina Fingscheidt redă cu acuratețe toate detaliile semnificative din drama copilului supranumit problemă de cei de la serviciile sociale de protecție a copilului, dar surprinde și suferința și disperarea oamenilor din sistem care ar dori să ajute acest copil să se vindece și să aibă parte de iubirea, acceptarea și siguranța după care tânjește.”, a declarat Iulia Feordeanu -  psihoterapeut, instructor Aware Parenting, educator SAFE® (Safe Attachment Family Educatotion).

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Filme