Netflix
×
Utilizator
×

Quentin Tarantino lucrează la un serial TV western

Cineastul și-a găsit inspirația chiar în filmul pe care urmează să îl lanseze, Once Upon a Time in Hollywood

Într-un interviu de promovare a lui Once Upon A Time in Hollywood, Quentin Tarantino a vorbit și despre proiectele sale viitoare. Acestea sunt, notează Deadline.com, un serial TV western a cărui idee a fost oferită chiar de numita peliculă și un film Star Trek.

Despre Star Trek Tarantino a spus că, dacă îl va regiza el, va fi un fel de „Pulp Fiction în spațiu”. Însă serialul western este un proiect personal, rupt din filmul cu Brad Pitt, Margot Robbie și Leonardo DiCaprio.

În film, DiCaprio interpretează un star TV a cărui faimă a apus, Rick Dalton, făcut celebru de un serial western intitulat Bounty Law. Creând această poveste în poveste, Tarantino a fost atras de formatul scurt al western-urilor anilor ’50-’60, din care s-a inspirat (personajul lui Dalton a fost modelat după Burt Reynolds, care a jucat în 1960, în serialul western Gunsmoke). El a mărturisit că a scris deja cinci episoade din Bounty Law și speră să îl transforme într-un serial spin-off.

„Chiar au început să îmi placă aceste scenarii de o jumătate de oră ale western-urilor anilor ’50. Și ideea că poți scrie ceva conținut în numai 24 de minute, o poveste atât de bogată înghesuită în episoade de o jumătate de oră, cu un început real, un cuprins și un final. Mi s-a părut, de asemenea, oarecum distractiv, pentru că nu te poți lungi, nu poți explora. La un moment dat, trebuie să pui capăt. Așa că mi-a plăcut ideea. Am scris deja cinci episoade ale western-ului, de câte o jumătate de oră, pentru un posibil Bounty Law în alb-negru”, a spus cineastul.

Dacă va reuși să meargă mai departe cu acest proiect, Tarantino speră să îl convingă pe DiCaprio să joace rolul principal. Are în plan încă trei episoade – va regiza toate cele opt episoade planificate – și va propune serialul unor rețele TV precum Showtime și HBO, sau unui serviciu de streaming, precum Netflix.

Once Upon a Time in Hollywood se lanseaza la noi pe 16 august.

Filme
Persoane