Reacţii entuziaste pentru Gladiatorul II!

Variety scrie că Denzel Washington ar putea câştiga un al treilea Oscar pentru rolul său

Cu exact o lună înainte de premiera americană (românii vor vedea filmul cu o săptămână înaintea americanilor, din 15 noiembrie), Gladiatorul II a avut o proiecţie de gală la Los Angeles, iar reacţiile sunt entuziaste, anunţă publicaţia Variety. Ambiţiile companiei Paramount Pictures pentru sequelul lansat la 24 de ani de la filmul original sunt mari în ceea ce priveşte potenţialul la Oscar 2025, această primă proiecţie cu publicul având în sală sute de membri votanţi la cele mai urmărite premii pentru cinema.

Publicaţia Variety scrie că Gladiatorul II i-ar putea aduce în sfârşit un Oscar pentru Cea mai bună regie lui Ridley Scott, unul dintre cele mai proeminente nume de la Hollywood care încă nu a câştigat un asemenea trofeu, în ciuda celor trei nominalizări. Totodată, Paul Mescal şi Denzel Washington sunt menţionaţi drept concurenţi cu şanse considerabile la o nominalizare şi chiar la un trofeu. Trebuie spus aici că Scott va trebui să ofere un spectacol extrem de incitant în filmul său, din moment ce acum Oscarul pentru Cea mai bună regie pare să fie în buzunarul lui canadianului Denis Villeneuve, pentru extrem de bine primitul Dune: Partea II.

Reamintim că irlandezul Paul Mescal a primit deja o nominalizare la categoria Cel mai bun actor principal pentru Aftersun anul trecut. De asemenea, Denzel Washington a fost recompensat cu Oscaruri pentru rolul secundar din Glory şi pentru cel principal din Training Day. Actorul a primit încă şapte nominalizări, iar cea pentru Gladiatorul II ar fi a zecea din bogata sa carieră.

"Chiar în clipa asta gravaţi-i numele lui Denzel Washington pe Oscarul pentru Cel mai bun actor în rol secundar", a fost reacţia de după proiecţie a unei jurnaliste de la OffScreen Central. Actorul îl joacă în film pe Macrinus, un fost sclav care devine mentorul lui Lucius, personajul lui Mescal, şi care îl foloseşte pe acesta ca unealtă în planurile sale de a controla întreaga Romă. "Vrea să devină împărat şi este gata de orice pentru a-şi îndeplini visul", şi-a descris Washington personajul pentru revista britanică Empire.

Continuarea a fost etichetată drept "epică", fiind lăudată pentru scenele de acţiune impresionante, efectele speciale ireproşabile şi interpretările convingătoare. Un jurnalist al publicaţiei L.A. Times a spus despre film că este "dement" şi că readuce la viaţă în stil mare genul superproducţiilor inspirate de Roma antică.

Acţiunea din sequel are loc la 16 ani de la cea din filmul original, când Lucius, nepotul împăratului Marcus Aurelius şi fiul lui Maximus (Russell Crowe) şi al Lucillei (Connie Nielsen, care îşi reia rolul) îşi întemeiază o familie în Numidia, vechi regat nord-african aflat pe teritoriul Algeriei şi al Tunisiei de astăzi. În urma unei invazii a generalului Marcus Acacius (Pedro Pascal), Lucius îşi pierde familia şi devine sclav, ceea ce pune în mişcare planuri de răzbunare cu ajutorul lui Macrinus. Ştim din trailer că Lucius şi Marcus Acacius vor ajunge la un moment să lupte pe viaţă şi pe moarte în arenă (foto).

Trebuie spus că Gladiatorul II pare să repete multe momente din filmul din anul 2000, care este şi el o poveste despre răzbunare sau, mai exact, despre obţinerea dreptăţii. Mai trebuie spus că reacţiile de la astfel de evenimente sunt adesea nejustificat de entuziaste, din motiv că simplul acces la o proiecţie exclusivistă câştigă simpatia publicului încă dinainte de începerea filmului. Va trebui să aşteptăm 15 noiembrie pentru a ne convinge că cel mai aşteptat sequel al anului se ridică la înălţimea aşteptărilor.

Filme
Persoane