Rebeli şi cauzele pentru care luptă

Cinemagia trece astăzi în revistă o serie de eroi care luptă pentru o cauză, de cele mai multe ori cu arma într-o mână şi o agendă politică în cealaltă.

Katniss Everdeen

Jocurile foamei: Revolta - Partea I o regăseşte în Districtul 13 pe Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) - cunoscută acum drept Mockingjay" (gaiţa zeflemitoare). Devenită simbol al rebeliunii, ea luptă alături de rezistenţă pentru a-l salva pe Peeta, precum şi pentru a înfrânge tirania preşedintelui Snow (Donald Sutherland) şi a Capitoliului.

Poate că Jocurile au fost distruse pentru totdeauna, însă lupta pentru supravieţuire e pe punctul de a se intensifica. Pusă faţă în faţă cu şanse descurajatoare - şi sub privirile unei naţiunii pline de speranţă - Katniss trebuie să îşi adune puterea şi curajul pentru a întruchipa cu adevărat simbolul Mockingjay.
 
 Pentru prima dată, este dezvăluit cel mai ascuns loc din întregul Panem: Districtul 13, unde rebelii şi-au creat în subteran propria societate, dur organizată şi intens militarizată. Acesta este cufundat în nuanţe de gri, fiind marcat de claustrofobie, conformitate şi de realitatea dezolantă a ceea ce se întâmplă în celelalte districte. Pe de altă parte, Capitoliul este un spectacol de senzaţii vizuale, tonalităţi cromatice puternice şi lumini strălucitoare.
 
 Această parte a poveştii e importantă de spus - despre cât de puternică poate fi vocea unei persoane. Întotdeauna e mai uşor să îl urmezi pe cel dinaintea ta, însă cred că fiecare dintre noi are o «Mockingjay» înăuntru. Cu toţii avem capacitatea de a opune rezistenţă şi a face lucrul corect", sintetizează Jennifer Lawrence.
Filme
Persoane