Netflix
×
Utilizator
×

Recomandări TV. Universuri fantastice și horror pe micul ecran

Iată cele mai interesante titluri programate pe micul ecran de luni până duminică

Universuri distopice, de basm, horror ori suprarealiste alternează săptămâna aceasta cu povești inspiraționale sau romantice pe micul ecran. Iată, mai jos, recomandările noastre. Oferta completă a posturilor TV de la noi se paote consulta la rubrica dedicată a site-ului. 


Muzical. The Greatest Showman
Luni, 10 decembrie, ora 22:05, HBO
The Greatest Showman este filmul cel mai potrivit pentru această perioadă din an. Un film din categoria motivațională, care - dincolo de glamour - îți spune că, pentru a reuși, trebuie să ai curajul să îți urmezi visul. Mai mult, musicalul vorbește despre acceptare și integrarea celor defavorizați. Musicalul cu Hugh Jackman protagonist e povestea unui om de spectacol carismatic, un maestru al iluziilor şi - mai mult - un fabricant de fericire. În film, circul lui modern - pentru vremea lui, cu acrobaţi şi curiozităţi (oameni cu diverse atribute ieşite din comun sau particularităţi fizice ieşite din comun) - nu e doar o afacere, dar e şi o premisă a integrării sociale a celor defavorizaţi: duşmanii lui Barnum sunt oamenii mărginiţi şi membrii unei societăţi prea rigide.

SF. Blade Runner 2049
Marţi, 11 decembrie, ora 21:00, CineMAX
La trei decenii de la evenimentele din Blade Runner (1982), agentul K (Ryan Gosling), de la Departamentul de Poliţie al Los Angeles, porneşte într-o anchetă pe cont propriu pentru investigarea unui caz ce ar putea schimba pentru totdeauna dinamica relaţiilor dintre oameni şi replicanţi dar şi pentru a găsi un răspuns legat de propria identitate. Universul distopic creat în Blade Runner 2049 funcționează după legi care îl fac coerent, care fac
credibilă această lume. Şi aceasta este marea reuşită a acestui SF.

Aventuri. Mad Max (1979)
Miercuri, 12 decembrie, ora 23:55, FilmCafe
Într-un anume moment din viitor, legea şi ordinea de pe Pământ vor fi pe punctul să clacheze din cauza epuizării rezervelor de petrol. Realizat în anii '70, într-o decadă marcată de două mari crize ale petrolului, Mad Max a intenţionat să arate catastrofa ce s-ar putea produce în situaţia unei raţionalizări stricte a consumului de combustibil. Scenariştii au împins acţiunea într-un viitor distopic, evidenţiind un posibil conflict între patrulele de poliţie care încearcă să menţină ordinea şi bandele de motociclişti care terorizează micile comunităţi locale, furând combustibil din cisterne. Max (Mel Gibson) este un polițist blazat de munca pe care o face și scârbit de ororile întâlnite la tot pasul - vrea să se retragă și să trăiască liniștit cu soția și fiul. Când, însă, aceștia sunt uciși de banda de motocicliști ai lui Toecutter, Max se transformă într-un justițiar al șoselelor.

Fantasy. Enchanted
Vineri, 14 decembrie, ora 21:45, Antena 1
Filmul incepe intr-o lume tipica pentru animatia Disney. Personajele din fragmentul de animație se transformă în personaje reale, iar această metamorfoză reprezintă miezul întregului film. În filmele Disney se întâmplă lucruri care nu au loc în viața reală – și tocmai pe asta pedalează filmul, în stil mare.

Horror. It
Joi, 13 decembrie, ora 02:00, HBO
Horror-ul „It” are la bază romanul omonim al lui Stephen King, care a înfricoşat mai multe generaţii de cititori. Când copiii din oraş încep să dispară, un grup de micuţi sunt forţaţi să îşi înfrunte cele mai mari frici odată cu întâlnirea sinistrului clovn Pennywise. În „IT” este vorba despre credinţa pe care o avem în prieteni. Puterea prieteniei sub presiune. Filmul devenit extrem de popular abordează teme universal valabile ca: şicanele, prima iubire, cât de frumos e să-ţi petreci timpul cu prietenii.

Romantic. New York, I Love You
Sâmbătă, 15 decembrie, ora 01:10, TVR 2
12 scurtmetraje despre dragoste, pe fondul orașului New York, spuse de către mai mulți regizori celebri. „New York, I Love You" este o antologie compusă din scurtmetraje de câte 10 minute fiecare, ce lansează ideea că în oraşul care nu doarme niciodată, dragostea este prezentă întotdeuna în gândurile tuturor locuitorilor. Fie că este vorba de Central Park şi Manhattan sau de Tribeca şi Brooklyn, un caleidoscop de relaţii interumane spontane, electrizante şi surprinzătoare fac inima oraşului să bată cu putere.

Comedie. Monty Python and the Holy Grail
Duminică, 16 decembrie, ora 20:20, AMC
Cel mai comic dintre filmele seriei Monty Python, Sfântul Graal, care evoluează către suprarealism, are o premisă aparent simplă - regele Arthur îşi recrutează cavalerii Mesei Rotunde; este doar pretextul pentru o comedie fantasy cu adevărat inteligentă.

Filme
Persoane