Regina Elisabeta a II-a: șapte actrițe care au jucat-o fără cusur

Regina Elisabeta a II-a, monarhul britanic cu cea mai lungă domnie, a fost una dintre cele mai cunoscute personalități ale epocii ei

Atunci când Elisabeta devenea Regină, în 1952, avea abia 25 de ani. La 21 de ani, se căsătorise cu Prințul Philip, rămânând împreună până la moartea acestuia, în 2021.

Regina a apărut, ca personaj de film, de numeroase ori, fiind jucată câteodată de către unele dintre cele mai cunoscute actrițe ale epocii. Iată câteva dintre actrițele pe care au jucat-o pe suverană:

Helen Mirren în The Queen

Legendara Helen Mirren, cea care a adus pe ecrane - fără îndoială - una dintre cele mai bune reprezentări ale Reginei britanice de până astăzi în The Queen, a fost înnobilată de Maiestatea sa cu numai trei ani înainte de a juca rolul suveranei.

Rolul ei jucat fără cusur capturează demnitatea și eleganța firească a Reginei, prezentând publicului o figură umană fără să fie teatrală, și totuși perfect convingătoare, una care naște întrebarea: cum este adevărata Regină?

Acțiunea filmului este plasată după moartea tragică a Prințesei Diana. Helen Mirren a luat un Oscar pentru rolul ei și i s-a permis să ia masa cu Regina.

Filme
Persoane