Robert Pattinson, un "consumabil" în SF-ul Mickey 17

După amânări repetate, filmul se lansează global la sfârşitul lunii ianuarie

Bong Joon-ho a făcut istorie cu Parasite, primul lungmetraj sud-coreean laureat cu Palme d'Or şi prima producţie neamericană recompensată cu Oscarul pentru Cel mai bun film. Iată că Bong revine în atenţie cu satira SF Mickey 17, ce pare hotărâtă să sondeze profunzimile a ceea ce ne mai face umani atunci când moartea nu mai este o ameninţare. Filmul tocmai şi-a lansat primul trailer (vezi mai sus), crescând aşteptările în ceea ce priveşte imaginaţia şi inventivitatea regizorului asiatic atunci când i se dă pe mână un buget estimat la peste 100 milioane de dolari.

Mickey 17 îl are în centrul atenţiei pe Mickey (Robert Pattinson), membru al echipajului unei nave spaţiale a cărei destinaţie este o planetă îngheţată unde umanitatea vrea să înfiinţeze o colonie. Mickey este un "consumabil", în sensul că este plătit să se ocupe de cele mai periculoase activităţi de pe navă şi, în cazul în care moare, o clonă a sa este generată imediat, cu toate amintirile clonelor anterioare. Problemele încep când, în urma unei erori, doi Mickey ajung să coexiste, încălcând regulile stricte ale viitoarei colonii.

Pe lângă Pattinson, foarte lăudat pentru modul cum reuşeşte să-şi creeze un nou accent şi o nouă voce pentru fiecare nou personaj, în film îi vom vedea pe Naomi Ackie, al cărei thriller Blink Twice e în continuare în programele cinematogrefelor din ţară, Steven Yeun, Toni Collette, Mark Ruffalo şi actriţa franco-română Anamaria Vartolomei.

Mickey 17 se lansează pe 31 ianuarie, inclusiv în format IMAX.

Filme
Persoane