Robocalypse, proiectul lui Spielberg, finanţat de două studiouri

SF-ul de proporţii al binecunoscutului cineast va poposi în cinematografe în vara lui 2013

Unele lucruri nu se pot realiza decât în tandem, iar Robocalypse, unul dintre proiectele lui Steven Spielberg anunţat pentru 2013, este exemplul perfect ce probează veridicitatea acestei afirmaţii. Potrivit Slash Film, studiourile Dreamworks au susţinut încă de la început ideea filmului însă, deoarece amploarea producţiei le-a depăşit posibilităţile, s-au aliat în scop financiar cu Twentieth Century Fox.

Pelicula are deja un scenariu semnat de Drew Goddard (Lost, Cloverfield, The Cabin in the Woods) şi se bazează pe romanul lui Daniel H. Wilson cu acelaşi nume. Robocalypse va spune povestea revoltei roboţilor împotriva rasei umane într-un viitor în care maşinării complexe execută mai toate muncile dificile, dar necesare, ale oamenilor. Asta până când o „bucată” de inteligenţă artificială lipsită de grai le reprogramează,le face să devină conştiente de propriul „eu” şi de propria valoare, unindu-şi forţele într-un război împotriva creatorilor lor.

Deşi anul trecut era dat ca sigur faptul că Spielberg va sta pe scaunul regizoral al acestei pelicule SF, se pare că acest lucru nu mai este atât de clar în acest moment (urmând în acest caz să îşi asume doar rolul de producător), cineastul având o agendă de lucru extrem de încărcată, în care biopic-ul Lincoln ar putea rivaliza cu Robocalypse în legătură cu întâietatea începerii filmărilor.

Pentru SF-ul de proporţii al părintelui lui E.T. camerele ar trebui să ruleze din primăvara lui 2012, pentru o lansare stabilită (pe teritoriul nord-american) în 2013, pe 3 iulie.



Filme
Persoane