Netflix
×
Utilizator
×

S-a lansat continuarea la horror-ul Winnie the Pooh: Blood and Honey. Ce scriu criticii, plus cum a ajuns primul film, interzis minorilor, să fie difuzat la o școală

„Un consilier de sănătate mintală s-a întâlnit cu elevii, care și-au exprimat neliniștea cu privire la ce au văzut”

În toamna anului trecut, un profesor din Miami a arătat horror-ul Winnie the Pooh: Blood and Honey la clasa a patra, probabil dus în eroare de numele arhicunoscutului personaj Disney. La acea dată, presa relata cazul, informând cititorii că „un consilier de sănătate mintală s-a întâlnit cu elevii, care și-au exprimat neliniștea cu privire la ce au văzut”. Mai mult, „cadrul didactic nu a oprit filmul, decât după 20-30 de minute, chiar dacă erau copii care spuneau: 'Hei, opriți filmul, nu vrem să ne uităm la asta'”, relata la acea dată un părinte, citat de agențiile de știri. Săptămâna aceasta au fost date publicității primele cronici la continuarea acestui horror, numit - simplu - Winnie the Pooh: Blood and Honey 2, sequelul fiind lăudat că este mai bun decât predecesorul său.

În primul film, după ce Christopher Robin îi abandonează pentru a merge la facultate, Winnie de pluș și Purceluș pornesc într-o cursă sângeroasă în căutarea unei noi surse de hrană. În continuarea lansată de curând, nevrând să mai trăiască în umbră, Winnie de pluș, Purceluș, Bufnița și Tigrul își duc lupta în orașul Ashdown, lăsând în urma lor o dâră sângeroasă de moarte și haos... „Răufăcătorii arată acum mai mult ca niște hibrizi om-animal”, scrie ING.com. „Cu toate ambițiile sale pentru un întreg univers cinematografic de amintiri din copilărie ruinate, Blood and Honey 2 trebuie să îmbunătățească această execuție greoaie a unei premise provocatoare”, a mai scris publicația.

„Sânge și miere 2 sporește miza prin introducerea unui lider cu pene în persoana Bufniței (Marcus Massey) și a unui furios Tigru (Lewis Santer) cu gheare tăioase ca lamele de cuțit. Shaune Harrison, scenograful creditat pentru scenele sângeroase, prezintă o mie de moduri de a muri, în timp ce personajele au parte de o soartă crudă - decapitare, dezmembrare, prăjirea în cuptor, consumul de globi oculari. Winnie-the-Pooh mânuiește o mașină de găurit electrică și o drujbă în flăcări, în timp ce Tigrul sfredelește carnea cu ghearele sale - și să nu uităm de atacul acid al Bufniței”, scrie ING.com despre Blood and Honey 2.

Revenind la cazul de anul trecut, părinții au declarat pentru CBS News Miami că s-au simțit abandonați de către școală după ce au semnalat situația, adăugând că filmul a fost difuzat din cauza unui „profesor neglijent”. Potrivit unui părinte, Michelle Diaz, filmul a rulat timp de „20-30 de minute” înainte ca profesorul de matematică să îl oprească. Ea a spus că elevilor li s-a permis să aleagă un film pe care să îl vizioneze și au ales „Blood and Honey”, dar „nu ei trebuie să decidă... Ci este obligația profesorului să se uite la conținut”. În plus, „el nu a oprit filmul”, chiar dacă erau copii care au cerut asta.

Vera Hirsh, directoarea școlii, a trimis următoarea declarație pentru CBS News, într-un limbaj de lemn, după opinia noastră: „Academia pentru Educație Inovativă a luat cunoștință de faptul că un segment dintr-un film de groază a fost prezentat elevilor de clasa a patra, luni, 2 octombrie 2023, care nu era potrivit pentru această categorie de vârstă. Administrația noastră a abordat cu promptitudine această problemă, discutând cu profesorul și a luat măsurile adecvate pentru a asigura siguranța și bunăstarea elevilor. Monitorizăm în mod activ elevii, iar consilierul nostru de sănătate mintală s-a întâlnit deja cu acei elevi care și-au exprimat îngrijorarea”, a adăugat femeia. Winnie the Pooh: Sânge și miere a fost lansat fără o clasificare, ceea ce ar putea explica modul în care filmul a ajuns să fie o opțiune de vizionare pentru elevii de clasa a patra, a scris dailymail.co.uk.

Regizorul filmului, Rhys Waterfield, a dezvăluit într-un interviu acordat anul trecut publicației Variety că a filmat horrorul în doar 10 zile, în apropierea pădurii Ashdown din Anglia, sursă de inspirație pentru Pădurea „Hundred Acre”, așa cum este descrisă în poveștile originale din „Winnie the Pooh”, scrise de britanicul AA Milne. Personajele au intrat în domeniul public anul trecut, așa că regizorul a filmat la trei luni după ce s-au ridicat drepturile de autor ale Disney asupra personajului.

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Filme