Netflix
×
Utilizator
×

Șapte filme despre Iisus

Sâmbătă, 15 aprilie, de la ora 16:30, Antena 1 a programat mini-seria Jesus of Nazareth/Iisus din Nazareth (1977) în regia lui Franco Zeffirelli, cu Robert Powell în rolul titular, filmul fiind o constantă în grila de Paşte a posturilor TV, an de an. Asta pentru că este cel mai popular şi cunoscut film despre viaţa şi suferinţele lui Iisus Hristos (am aruncat o privire pe pagina mini-seriei Iisus din Nazareth/Jesus of Nazareth de pe Cinemagia.ro şi, din cei peste 110 de comentatori, aproximativ 100 au dat producţiei din 1977 10 stele. Ne dăm seama astfel că filmul lui Franco Zeffirelli este cel mai iubit dintre cele ce explorează viaţa Mântuitorului). Este producţia pe care an de an o revedem cu aceeaşi emoţie de Paşte.

Figura lui Robert Powell se apropie cel mai mult de reprezentarea iconografică a lui Iisus şi poate acesta este primul lucru care ne apropie atât de mult de Jesus of Nazareth al lui Zeffirelli. Hristos cu ochii larg deschişi ai lui Robert Powell e o prezenţă eterică, spiritualizată, uşor ruptă de realitate, transmiţând pace, bunătate, iertare.

Iată cele mai bune filme despre viaţa lui Iisus.

Jesus of Nazareth/ Iisus din Nazaret (Franco Zeffirelli, 1977)

Poate cel mai iubit film despre Iisus, și cu siguranță cel mai difuzat de către posturile noastre de televiziune, Jesus of Nazareth poate fi urmărit pe Antena 1.

Hristos cu ochii larg deschişi ai lui Powell (regizorul Zeffirelli i-a cerut în mod special să nu clipească, pentru a ieşi ochii în evidenţă ) e o prezenţă eterică, spiritualizată, uşor ruptă de realitate. Actorii din rolurile secundare - inclusiv Anne Bancroft, IanMcShane, James Mason şi Laurence Olivier - sunt cei care umanizează această bucată filmată din Biblie.

Filme