Se continuă seria Shrek şi se face şi un film cu Donkey

Mike Myers, Cameron Diaz şi Eddie Murphy revin în cele mai iubite roluri vocale din carieră

Ieri îţi povesteam că este în lucru o continuare la un film considerat "necontinuabil", Diavolul se îmbracă de la Prada, iar astăzi Variety anunţă că se continuă o franciză considerată defunctă, seria Shrek. Dacă noul film din lumea modei nu are confirmată revenirea lui Meryl Streep, Anne Hathaway şi Emily Blunt, Shrek 5 se poate lăuda cu revenirea celor mai importante nume de pe afiş, Mike Myers, Cameron Diaz şi Eddie Murphy reluând rolurile lui Shrek, Fiona şi Donkey.

Primul film al francizei s-a lansat în 2001 şi ultimul în 2010. Continuările nu au convins chiar pe toată lumea, dar au fost fără îndoială profitabile, generând şi două filme cu unul dintre personajele secundare, Motanul încălţat. Iar planurile companiei DreamWorks Animation este să producă, pe lângă Shrek 5, şi o animaţie cu Donkey în centrul atenţiei.

Compania a anunţat că Shrek 5 se va lansa pe 1 iulie 2026, deci mai avem de aşteptat aproape doi ani pentru a vedea noile aventuri ale simpaticului căpcăun verde. De regia noului film se ocupă Walt Dohrn, scenaristul primelor două continuări şi interpretul lui Rumpelstiltskin din Shrek Forever After. Conform unei declaraţii anterioare a lui Eddie Murphy, al cărui sequel Beverly Hills Cop: Axel F domină acum topul vizualizărilor pe Netflix, lucrul la Shrek 5 a început de luni bune.

Filme
Persoane