Şefa de la Lucasfilm deplânge reacţiile fanilor la noile seriale Star Wars

Ce oameni răi: după Ridley şi Ahsoka, a venit rândul lui The Acolyte să stârnească furia fanilor

Cinemagia va merge chiar în această seară să vadă primele două episoade din The Acolyte, noul serial Star Wars ce se va lansa pe Disney+ pe 5 iunie. În timpul turneului de promovare a noii producţii, celebra Kathleen Kennedy, şefa de la Lucasfilm, a deplâns într-un interviu acordat publicaţiei The New York Times (via Variety) reacţiile publicului "preponderent masculin" la serialele care au protagoniste femei sau personaje multirasiale. În opinia producătoarei, hărţuirea online a actriţelor, scenaristelor şi creatoarelor este reprobabilă: "Oricine se dovedeşte a fi bigot şi rasist sau promovează un discurs al urii nu este un fan", a spus Kennedy.

The Acolyte este primul serial Star Wars creat de o femeie, Leslye Headland (cel mai bine cunoscută ca co-creatoare, alături de Natasha Lyonne, a hitului Netflix Russian Doll). Evident, aceasta a venit cu o viziune personală şi o poveste originală, neexplorată în cărţile sau animaţiile Star Wars. Acţiunea are loc cu circa un secol înainte de The Phantom Menace şi are în centrul atenţiei un respectat cavaler Jedi (Lee Sung-jae, popular actor sud-coreean care a învăţat engleză special pentru The Acolyte) ce face o descoperire în directă legătură cu ameninţarea titulară din filmul din 1999.

The Acolyte a întâmpinat reticenţa fanilor încă din perioada producţiei, porecla răutăcioasă a serialului pe reţelele de socializare fiind The Wokelyte. Desigur, această reticenţă nu are nicio legătură cu calitatea scenariului, ci cu insistenţele Disney de a promova corectitudinea politică până la stadiul în care, pentru o vreme, piticii din Albă ca Zăpada nu mai erau pitici, ci "creaturi magice de rase diverse". Reacţiile furibunde au determinat Disney să amâne premiera mai bine de un an pentru a putea refilma scenele deja realizate, "creaturile" redevenind pitici.

Foto: Carrie-Anne Moss în rolul Indarei, o Jedi specialistă în "force-fu", orice o însemna asta.

Filme
Persoane