Serialul medical Heartbeat, despre un doctor care luptă pentru inimile pacienților săi

Ritmul inimii are premiera exclusiv la DIVA, cu două episoade difuzate marți, 27 septembrie, la 21:00

Inspirat de viaţa şi realizările Dr. Kathy Magliato, noul serial medical dramatic are premiera exclusiv la DIVA, cu două episoade difuzate marți, 27 septembrie, la 21:00. Ritmul inimii (Heartbeat) este povestea Dr. Alex Panttiere (Melissa George), un chirurg cardiovascular renumit în întreaga lume şi una dintre puţinele femei care activează în acest domeniu. Încăpăţânată şi curajoasă, Alex operează întotdeauna după propriile reguli, se bucură de o viaţă personală intensă - care o ţine la fel de ocupată ca locul ei de muncă -, coordonează zilnic medici internişti şi şefi sceptici şi împinge graniţele medicinei la maximum. Este un medic de succes, care trebuie să facă față presiunilor de tot felul și care trebuie să se confrunte cu pacienți aflați în situații limită, cu copii bolnavi, un fost soț și un iubit.

Iată un interviu cu protagonista serialului, pus la dispoziția cititorilor Cinemagia de către canalul Diva

Ce ne poți spune despre personajul tău din Ritmul inimii?

Melissa George: Joc rolul doctorului Alex Panttiere. Când o cunoaştem noi, e pe culmi, din punct de vedere profesional, iar din punct de vedere personal aflăm că are un fost soţ şi doi copii, cu care are o relaţie minunată, este îndrăgostită de un coleg doctor şi îl reîntâlneşte, după 10 ani, pe mentorul ei.  Asta pe plan personal. Pe plan profesional, e în formă maximă! Acceptă cazuri pe care nu le operează nimeni altcineva. Are rezultate în acest spital de cercetare pe care nimeni altcineva nu le mai are, în lume, şi le face pe toate cu tencitate şi implicare maxime.

Cum este Alex, de fapt?

Melissa George: O vedem pe Alex în multe scene de flashback. Ajungem în trecut, pe vremea când era singură şi îndrăgostită de mentorul ei, când învăţa să fie doctor, se autodescoperea, şi asta e minunat, pentru că atunci când revii în prezent vezi cât de mult s-a schimbat şi cât de mult a crescut. Ce rămân la fel sunt atitudinea ei, umorul ei şi faptul că ar face orice pentru a obţine o inimă. Face asta într-o aşa manieră feminină încât nu eşti sigur dacă e politicoasă, nepoliticoasă, amuzantă ori ba.

De fapt, Alex are o inimă mare. Îi pasă mult. Când pare dură, există mereu un mic zâmbet acolo, sub exteriorul dur, şi este atât de frumos să o vezi interacţionând cu pacienţii ei, pe care îi iubeşte atât de mult. Nu e un doctor grăbit când vine vorba despre pacienţi, nu e genul care abia aşteaptă să iasă din cabinet şi să spună „La revedere”. Se implică în vieţile pacienţilor ei, când nu au pe nimeni se îmbracă în haine obişnuite şi stă lângă patul pacienţilor, pentru ca atunci când se trezesc să simtă că au alături un membru al familiei, îi ţine de mână...

De ce crezi că este așa?

Melissa George: A fost educată să creadă că studiile o fac un medic bun şi nu empatia ei feminină. Dar a renunţat imediat la ideea aceasta, este un doctor care vrea neapărat să îşi deschidă inima în faţa acestor oameni, dar în acelaşi timp este o tipă dură. Dură într-un fel foarte, foarte, foarte amuzant, mă face şi pe mine să râd, e un pic trăsnită, e ca un tocilar care îţi e ajutor de nădejde. Deşi este protagonista serialului, nu se poartă ca şi cum ar fi. E doar unul dintre medici, doar o membră a echipei şi îmi place mult asta la ea.

Ce părere ai despre serial? Cum l-ai descrie?

Melissa George: Serialul acesta este unic, pentru că e o dramedie centrată pe un personaj, pe doctorul acesta fascinant care încearcă să păstreze un echilibru între viaţa personală şi cea profesională, care trece prin situaţii pline de umor, pe care le abordează într-o manieră proprie, şi care luptă cu orice preţ pentru inimile pacienţilor ei. De aceea este unic şi este o comedie centrată pe un personaj.

Ce te-a atras la acest rol?

Melissa George: La rol m-a atras faptul că este inspirat de realitate. Kathy Magliato a scris povestea asta autobiografică despre cum este să fii o femeie într-o lume a bărbaţilor, poveste care m-a fascinat. Mereu am vrut să joc într-un serial medical, îmi place tema medicală, îmi place mult că pot fi amuzantă, dar şi serioasă, emotivă, dar şi dramatică sau dură şi că oamenii pot să plângă sau să râdă văzând serialul, mama mea de exemplu se uita plângând. Primeşti ambele faţete ale ei şi m-a atras mult faptul că Alex e atât de versatilă, faptul că pot să joc multe stări diferite de-a lungul a 5 minute.

Ai cunoscut-o pe Kathy Magliato?

Melissa George: Da, când am cunoscut-o pe Kathy Magliato am fost inspirată, am învăţat atât de multe de la ea. Modul în care tratează oamenii din spital, atitidinea ei, forţa ei, îi scriam replicile... Are un mod de a fi care este un serial în sine. E genială, pur şi simplu genială. În unele domenii medicale, în special în medicina cardiotoracică, predomină doctorii bărbaţi, ca să fii o femeie medic în lumea asta trebuie să vorbeşti puţin mai tare, probabil trebuie să fii puţin mai dură. Ea face asta, dar o face într-o manieră unică, personală.

Ce ne poți spune despre colegii tăi din serial?

Melissa George: Distribuţia este excelentă, simt că i-am cunoscut pe colegi de o viaţă întreagă, avem chimie, aduc atât de multe atribute în serial, de asta cred că serialul nostru arată altfel faţă de altele, din cauza personajelor excepţionale.

 

Despre Melissa George

Actriţa australiană Melissa George s-a născut la Perth, în vestul Australiei, în 1976. La 16 ani, câştigase deja câteva premii la Campionatele Naţionale de Patine cu Rotile din Australia, iar ulterior s-a apucat de modeling, renunţând la liceu. George a cunoscut un agent de casting când era model şi a primit un rol în populara soap-operă australiană „Home and Away” (1988); s-a mutat la Sydney şi a apărut în serial timp de 3 ani, înainte de a decide să facă altceva.

În 1996, George a părăsit Australia pentru Los Angeles, în căutare de roluri mai importante. A obţinut roluri secundare în filme ca „Oraşul întunecat” (1998) şi „Englezul” (1999, thriller marca Steven Soderbergh), înainte de a obţine un rol-cheie în misteriosul şi aclamatul film neo-noir al lui David Lynch, „Mulholland Drive” (2001).

La începutul anilor 2000, George apărea în roluri episodice în seriale ca „Prietenii tăi”(1994) şi „Monk” (2002), obţinând apoi un rol recurent în „Alias” (2001), în care a fost colegă cu Jennifer Garner şi Michael Vartan. În a doua parte a decadei, actriţa a apărut în filme de groază ca „Amityville” (2005), „Derailed” (2005, cu Clive Owen, Jennifer Aniston şi Vincent Cassel), „Turiști pe tărâmul groazei” (2006), „30 Days of Night (2007)” şi filmele de groază independente „The Killing Gene” (2007), „Trădarea” (2008) şi „Triunghiul” (2009). George a fost activă şi pe micul ecran, apărând în popularul serial dramatic „Anatomia lui Grey” (2005). Cel mai mare succes critic al ei a fpst rolul din serialul „In Treatment” (2008), în care a fost pacienta şi iubita personajului jucat de Gabriel Byrne – rolul i-a adus o nominalizare la Globul de Aur, în 2009.

 

Filme
Persoane