Serialul Spartacus, înviat din morţi: House of Ashur se filmează în Noua Zeelandă

Sequelul îl va avea în centrul atenţiei pe personajul lui Nick E. Tarabay din seria originală

Reînviatul francizelor la mai bine de un deceniu de la dispariţia lor din atenţia publicului devine o modă la Hollywood: după ce zilele trecute anunţam că Shrek 5 va avea premiera la 16 ani de la cel mai recent film al seriei, iată că studiourile Lionsgate şterg de praf o altă franciză populară, Spartacus.

Serialul original, care reimagina tinereţea celebrului gladiator Spartacus, cel care a rămas în cărţile de istorie pentru organizarea unei gigantice răzmeriţe a sclavilor împotriva Romei, şi-a lansat cel mai recent (şi până acum ultim) sezon, Spartacus: War of the Damned în 2013. Este o veste bună că showrunner este acelaşi Steven S. DeKnight, care s-a ocupat de toate sezoanele lansate până acum şi care au atras atenţia publicului global cu mixul de ingrediente specific canalelor TV premium: sexul şi violenţa.

Noul sezon va avea zece episoade şi în centrul atenţiei va fi Ashur, interpretat în serialul original şi în miniseria Spartacus: Gods of the Arena de actorul american de origine libaneză Nick E. Tarabay (foto). Conform Deadline, House of Ashur porneşte de la premisa că personajul titular nu a murit la sfârşitul lui Spartacus: Vengeance şi că a primit în dar şcoala de gladiatori a lui Batiatus (John Hannah), drept răsplată pentru rolul său în înăbuşirea răzmeriţei lui Spartacus. Răspunzător de una din cele mai eficiente metode prin care artistocraţia romană subjuga plebea, "circul", Ashur se va trezi curând prins în jocurile de putere ale mai-marilor zilei.

Spartacus: House of Ashur se va lansa cel mai probabil anul viitor. Citeşte aici şi despre un alt serial cu potenţial produs de studiourile Lionsgate.

Filme
Persoane