Starul Game of Thrones, Kit Harington, nu se poate uita la prequel-ul House of the Dragon

Actorul britanic a declarat că nu poate viziona serialul spin-off

Kit Harington l-a interpretat pe Jon Snow în Game of Thrones aproape timp de un deceniu între 2011 și 2019, pe parcursul a 8 sezoane, timp în care a jucat în niște secvențe memorabile care i-au făcut pe mulți fani să-și dorească ca acesta să ajungă la final pe Tronul de Fier.

După 9 ani petrecuți în Westeros și o despărțire emoționantă de echipa de filmare în ultima sa zi pe platoul Game of Thrones (potrivit Business Insider), se pare că Harington nu dorește să rămână cufundat în franciza fantasy și să vizioneze serialul House of the Dragon. "Pur și simplu, nu mă pot uita. Cred că am petrecut prea mult timp acolo. Le doresc tot binele și aud că [prequel-ul] este minunat și că merge foarte bine, dar nu cred că mă voi uita vreodată la acel show", a declarat acesta pentru Associated Press la premiera de pe covorul roșu din New York al celui de-al treilea sezon Industry, un alt serial HBO.

Deși au trecut peste 5 ani de la ultimul episod Game of Thrones, Kit Harington recunoaște că nu a reușit încă să se detașeze complet de serialul care l-a făcut celebru. Jon Snow a devenit rapid unul dintre cele mai iubite și importante personaje dintr-unul dintre cele mai populare show-uri TV, iar actorul britanic a fost deseori în prim-plan datorită unor secvențe spectaculoase de luptă. "Nu cred că mă voi mai uita la Game of Thrones pentru foarte mulți ani de acum încolo. A luat niște ani să trec peste [Game of Thrones] și tot nu sunt sigur că am reușit să trec peste, cred că ia mult timp [pentru a reuși asta]", a precizat Kit Harington. 

Cu toate acestea, Harington se concentrează pe alte proiecte acum. După ce a avut câteva roluri episodice în seriale precum Criminal: UK și Modern Love, dar și roluri principale în niște filme care nu au avut prea mare succes din punctul de vedere al criticilor (Blood for Dust și The Beast Within), Kit se întoarce în industria TV cu un rol mai important în cel de-al treilea sezon al serialului Industry, ce explorează modurile în care tineri bancheri și brokeri acționează după criza din 2008. 

Harington a menționat că "acum este momentul potrivit să interpretez un personaj cu un întreg arc narativ, nu doar un episod din asta, un episod din aia sau un arc narativ de film. Voiam să realizez din nou un arc narativ întreg al unui personaj dintr-un serial TV. Și am văzut primul sezon [din Industry] și am realizat că este foarte bine făcut, este un show unic. Și cred că asta e tot ce poți să faci ca actor... dacă ești atât de norocos încât să fii într-o poziție ca a mea... să cauți proiecte unice. Și mi-a plăcut mult experiența, clar aș repeta-o." 

Potrivit Variety, nici Emilia Clarke, cunoscută pentru interpretarea personajului iconic Daenerys Targaryen în Game of Thrones, nu se poate uita la House of the Dragon, show-ul care prezintă în detaliu strămoșii lui Daenerys. Într-un interviu dat publicației americane, actrița britanică a declarat că "Nu pot [să mă uit]. Puteți să mă iertați? Sunt atât de fericită că se întâmplă. Sunt foarte bucuroasă cu toate premiile pe care le primesc... Pur și simplu, nu pot. E atât de ciudat, atât de straniu. E ca și cum cineva ar spune « Vrei să mergi la reuniunea asta de la școală, dar nu din anul tău? Vrei să mergi la reuniunea aceea?» Așa se simte. O evit." 

Cel de-al doilea sezon din House of the Dragon tocmai s-a terminat. Filmările pentru cel de-al treilea sezon vor demara în prima parte a anului viitor, iar serialul se va încheia cu cel de-al patrulea sezon, confirmat și acesta de HBO. Pentru mai multe detalii, apăsați aici.

Filme
Persoane