Staruri, staruri, staruri

Veneţia: cele mai interesante fotografii de pe covorul roşu

Covorul roşu este atât de important la un festival de film, încât, iată, anul acesta la Veneţia sunt două! Celui tradiţional, din faţa Palazzo del Cinema, i s-a alăturat unul mai lăturalnic, în faţa sălii Darsena, unde au loc proiecţiile de gală ale filmelor din secţiunile paralele ale festivalului. O mulţime de curioşi se strânge pe covorul roşu cu atât mai din timp cu cât vedeta aşteptată este mai cunoscută: campionii la acest sport sunt George Clooney şi Brad Pitt, ei reuşind să atragă o mulţime de admiratoare încă de la primele ore ale după-amiezei, deşi premierele de gală au loc de la ora 19.

Iată mai jos câteva dintre cele mai interesante fotografii de pe covorul roşu sau de la şedinţele foto dinaintea conferinţelor de presă.

Francesca a avut aseară premiera de gală în sala Darsena şi a fost la fel de bine primit de către public ca şi la proiecţia pentru jurnalişti de ieri dimineaţă. Italienii au râs şi de această dată la comentariile românilor cu privire la "macaronari", iar regizorul Bobby Păunescu (centru) a fost însoţit pe covorul roşu de actriţa principală, Monica Bârlădeanu, de partenerul ei de ecran Dorian Boguţă (stânga) şi de celebrul scriitor britanic Salman Rushdie.

 

La un moment dat Monica Bârlădeanu a reuşit cumva să se desprindă de grup:

Gata cu românii, trecem la starurile internaţionale. Viggo Mortensen a făcut impresie pe covorul roşu cu un tricou pe care scria "Make art, not war". Chiar dacă alegerea vestimentară a lui Mortensen nu a fost la fel de apreciată ca rolul său din The Road (actorul are mari şanse să câştige Coppa Volpi), starul din trilogia Stăpânul inelelor a fost aplaudat călduros de jurnalişti. Alături de el se află fiul său din The Road, actorul australian Kodi Smit-McPhee.

Giuseppe Tornatore, Margaret Made şi Francesco Scianna au stat minute în şir pe covorul roşu pentru ca toţi fotografii să-i fotografieze după pofta inimii. Şi filmul lui Tornatore, Baaria, are şanse să câştige premii importante anul acesta.

Eva Mendes a întârziat câteva minute pe covorul roşu pentru a da autografe fanilor. A doua zi actriţa a fost aplaudată la conferinţa de presă a filmului Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans.

Toate filmele din festival trebuie văzute şi notate de juriul condus de Ang Lee. Actori şi regizori din lumea întreagă formează juriul principal al festivalului, cei şapte de mai jos fiind cei care vor anunţa pe 12 septembrie palmaresul acestei ediţii.

Manuela Velasco, puţin schimbată faţă de apariţia ei foarte apreciată din horror-ul Rec2.

Foto: La Biennale

Corespondenţă posibilă prin amabilitatea ICR Veneţia