Starurile lui The Godfather, la aniversarea de 45 de ani a filmului

Regizorul Francis Ford Coppola şi actorii principali au discutat despre producţie şi despre cât de greu a ajuns să fie realizată celebra peliculă

Festivalul de Film Tribeca a găzduit un eveniment aparte – una din puţinele reuniuni ale starurilor filmului The Godfather. Au participat şi au imortalizat evenimentul într-o fotografie de grup (preluată de The Guardian) actorii: Robert de Niro, Al Pacino, Robert Duvall, James Caan, Diane Keaton şi Talia Shire, alături de regizorul Francis Ford Coppola.

Reuniunea, organizată de Robert de Niro, a fost un bun prilej de a rememora fapte legate de producţia trilogiei, ce a debutat acum 45 de ani. Locaţia a fost decorată în stilul faimoasei librării a lui Don Corleone, de unde nu a lipsit şi o imagine cu personajul interpretat de Marlon Brando.

Actorii şi-au amintit cât de greu a fost să realizeze pelicula, căci Coppola era un regizor aflat la început de drum la acea vreme, iar Pacino, a cărui experienţă era limitată la teatru, nu era agreat de cei de la Paramount. Nici măcar materialul de inspiraţie, cartea lui Mario Puzo, nu era privită, de majoritatea, ca o sursă potrivită pentru un film. „Am fost chiar dezamăgit de carte prima dată când am citit-o, pentru că mi s-a părut prea lungă şi cam lipsită de conţinut”, a spus regizorul.

Amânările repetate ale proiectului, datorate Paramount, l-au obosit pe Al Pacino, care a fost gata să renunţe la partitura lui Michael Corleone, dacă nu l-ar fi oprit Coppola. „Mi s-a părut că nu este un rol prea bun. Credeam că aş fi dat mai bine în rolul lui Sonny”, a menţionat actorul, cu referire la rolul lui James Caan. De Niro, care l-a jucat pe tânărul Vito Corleone în a doua parte a seriei, a dat şi el probe pentru rolul lui Sonny.

La Oscarurile din 1973, The Godfather a obţinut 11 nominalizări, dintre care trei s-au transformat în statuete – printre care şi cea pentru Cel mai bun film. 

Filme
Persoane