Suma colosală primită de Robert Downey Jr. pentru următoarele filme Avengers

Află la cât a fost estimat onorariul câştigătorului de Oscar pentru Doomsday şi Secret Wars

În urmă cu 16 ani, Iron Man îi salva cariera lui Robert Downey Jr., care devenise un paria la Hollywood din cauza dependenţei sale de droguri. Alegerea actorului pentru interpretarea lui Iron Man, portdrapelul a ceea ce va deveni apoi Universul Cinematografic Marvel (MCU), s-a dovedit un pariu câştigat: filmul a fost unul din hiturile anului 2008, iar Robert Downey Jr. a devenit unul dintre cei mai doriţi şi apreciaţi actori de la Hollywood.

În 2024, situaţia pare inversă: Universul Cinematografic Marvel se recuperează după doi ani plini de eşecuri financiare care au făcut mulţi comentatori să spună că era blockbusterelor cu supereroi a apus. Soluţia? Readucerea în MCU a trei dintre campionii francizei ce a ajuns recent la încasări totale de 30 de miliarde de dolari: fraţii Russo şi Robert Downey Jr.

Variety anunţă că fraţii Russo, singurii regizori care se pot lăuda că au în filmografie două producţii ce au depăşit două miliarde de dolari încasări (James Cameron are trei), vor primi 80 de milioane pentru regia lui Avengers: Doomsday, aşteptat în mai 2026, şi Avengers: Secret Wars, aşteptat în mai 2027. Iar Robert Downey Jr., care între timp se poate lăuda şi cu un Oscar pentru interpretarea sa din Oppenheimer, va primi o sumă "semnificativ mai mare" pentru a-l juca pe supervillain-ul Doctor Doom. Să fie Downey Jr. primul actor din istorie cu un onorariu de 100 de milioane de dolari? Cu siguranţă vom afla la un moment dat.

Tot Variety anunţă că Robert Downey Jr. este cel mai bine plătit actor din MCU, onorariile sale din patru producţii Avengers, trei Iron Man şi apariţiile pasagere din celelalte filme ajungând la un total estimat între 500 şi 600 de milioane de dolari.

Foto: Robert Downey Jr., extenuat după ce şi-a numărat banii primiţi de la Marvel.

Filme
Persoane