Sunt un mic ticălos, prima serie animată cu peste cinci miliarde de dolari încasări

Cu începere din acest weekend, seria se va numi "Sunt un mic ticălos profitabil"

Poate că Despicable Me 4 nu a fost primit cu acelaşi entuziasm ca Inside Out 2, dar seria în care Steve Carell este vocea "ticălosului" Gru are un mare motiv de sărbătoare: este prima franciză animată ale cărei încasări totale depăşesc pragul de cinci miliarde de dolari.

Conform Deadline, Despicable Me 4 va domina topul încasărilor în Statele Unite şi Canada şi în al doilea weekend de la premieră, iar la nivel global va încasa nu mai puţin de 136 milioane de dolari, cu un total de 441 de milioane obţinute în doar zece zile de la premieră. Şi cifrele s-ar putea să crească, pentru că există ţări unde filmul încă nu s-a lansat, de exemplu Japonia, Coreea de Sud şi Italia.

Seria a reuşit această performanţă cu şase filme: patru animaţii Despicable Me şi cele două filme Minions. Nu este deloc de mirare că un al treilea film Minions a fost anunţat deja, cu premiera programată pentru 30 iunie 2027. Scenarist şi regizor sunt Brian Lynch şi Pierre Coffin, care au răspuns şi de primul film Minions.

Trebuie spus că sunt câteva francize care au încasări medii mai mari decât filmele Despicable Me. Topul este dominat de Avatar, cu o medie de 2,62 miliarde per film, faţă de "doar" 823 de milioane pentru Despicable Me. Piraţii din Caraibe are o medie de 904 milioane, franciza Pământul de mijloc 851 de milioane, Jurassic Park 1,001 miliarde, Wizarding World 877 milioane, iar Star Wars 861 de milioane. În ciuda dezamăgirilor financiare din ultima vreme, Universul Cinematografic Marvel se poate lăuda cu o medie de 903 milioane de dolari pentru cele 33 filme ale sale.

Filme