The Acolyte, anulat după primul sezon

Disney renunţă la cel mai prost primit serial Star Wars

The Acolyte avea un nemaipomenit as în mânecă: un serial neconectat direct la celelalte filme şi seriale Star Wars, cu ambiţia să descrie ascensiunea ameninţării care va deveni cel mai important antagonist colectiv din universul imaginat de George Lucas şi anume Ordinul Sith. Cu toate acestea, câteva decizii ale creatoarei Leslye Headland - de exemplu bagatelizarea luptei dintre bine şi rău, o constantă a Star Wars - au provocat furia fanilor şi au transformat The Acolyte în cel mai prost primit serial sau film Star Wars din toate timpurile, cu un rating de doar 4,1 (din 116.000 de voturi) şi mii de recenzii negative pe imdb.com.

Nici cronica Cinemagia nu a fost entuziastă, după vizionarea primelor două episoade, dar lucrurile au părut să se îmbunătăţească în ultimul episod, când observăm fugitiv un personaj pe care fanii l-au identificat imediat drept Darth Plagueis. În Răzbunarea Sith, "tragicul" Darth Plagueis este menţionat de împăratul Palpatine, iar publicul află despre el că îndemânarea cu care manipula Forţa i-a dat puterea să creeze viaţă şi să ocolească moartea.

Deşi ultimele episoade ale The Acolyte promiteau să exploreze noi direcţii în sezoanele următoare, existând şi posibilitatea plină de potenţial ca Darth Plagueis să devină un personaj principal, iată că Disney decide să anuleze serialul, iar Variety identifică drept motive atât reacţia furibundă a fanilor puri şi duri ai francizei, cât şi cifrele dezamăgitoare de audienţă de pe platforma de streaming Disney+.

Următorul serial Star Wars care se va lansa este Star Wars: Skeleton Crew, cu Jude Law în rolul unui misterios cavaler Jedi, cu premiera programată pe 3 decembrie, al doilea sezon din Andor fiind programat pentru 2025.

Filme
Persoane