Netflix
×
Utilizator
×

The Umbrella Academy sezonul 4: iată tot ce trebuie să știi

Am alcătuit un ghid cu cele mai interesante informații de știut despre ultimul sezon The Umbrella Academy, disponibil de azi pe Netflix.

În The Umbrella Academy, niște frați înstrăinați cu puteri extraordinare sunt reuniți de moartea tatălui lor și descoperă secrete șocante de familie și o amenințare iminentă pentru umanitate.

 

Despre ce este vorba în ultimul sezon

Frații Hargreeves s-au răsfirat după confruntarea de la Hotelul Oblivion, care a condus la o resetare completă a cronologiei lor. Rămași fără puteri, aceștia încearcă să se descurce pe cont propriu și să găsească o nouă normalitate - cu mai mult sau mai puțin succes. Totuși, capcanele din noua lor lume se dovedesc curând prea greu de ignorat. Tatăl lor, Reginald, în viață și sănătos, iese la lumină și ajunge în atenția publicului, gestionând un puternic imperiu de afaceri.

O asociație misterioasă cunoscută sub numele de The Keepers organizează întâlniri clandestine crezând că realitatea în care trăiesc este o minciună și că urmează o zi a judecății. În timp ce aceste noi forțe ciudate conspiră în jurul lor, membrii Umbrella Academy trebuie să se reunească pentru o ultima dată pentru a îndrepta în sfârșit lucrurile, riscând să tulbure pacea șubredă pentru care au îndurat atât de mult.

 

Q&As, fun facts și timeline-urile personajelor din The Umbrella Academy

 

Elliot Page | Viktor | Numărul Șapte

Elliot Page despre ce face Viktor la începutul sezonului 4: Elliot Page mărturisește că Viktor se simte mai bine ca niciodată la începutul ultimului sezon, construindu-și o viață grozavă în Canada, unde conduce un bar. Desigur, circumstanțele care apar pe parcurs îl fac să se reîntâlnească cu famiia sa și să reintre în obișnuitele dinamici specifice fraților Hargreeves. "În cele din urmă, Viktor parcurge sezonul continuând o călătorie despre a-și da seama cine este cu adevărat. Cred că se luptă cu niște probleme adânc îngropate care reapar la suprafață - lucruri pe care trebuie să le rezolve pentru a fi cel mai bun frate care poate fi pentru familia lui", precizează Page.

 

Fun facts:

Amintirea preferată din The Umbrella Academy: Întrecerea de dans din sezonul 3 și momentul din sezonul 2 în care Ben îl salvează pe Viktor în biroul FBI.

Un lucru pe care l-ar modifica în linia temporală dacă ar puteaAr readuce-o pe Sissy înapoi. I-ar fi plăcut ca povestea aceea să fi continuat.

 

Tom Hopper | Luther Hargreeves | Numărul Unu

Tom Hopper despre ce face Luther la începutul sezonului 4: Luther lucrează ca stripper. După foarte mulți ani cu un corp ca de gorilă, acesta revine la propriul corp și face tot posibilul să recupereze anii pierduți. Hopper povestește cum "Am avut o conversație cu Steve Blackman [creatorul și showrunner-ul serialului] mai la început și ori putea să lucreze la un Abercrombie & Fitch ca model fără cămașă în fața magazinului, ori să facă așa ceva. Și a mers cu a doua variantă."


Fun facts:

Amintirea preferată din sezonul 4: Ultima scenă, care s-a filmat la 3:30 dimineața. Deși actorii erau obosiți și emoționați, pentru Hopper a fost un moment special să fie alături de toată echipa.

Un lucru pe care l-ar modifica în linia temporală dacă ar putea: Ar aduce în prim-plan bătălia nucleară nebună din anii '60 din secvența uriașă de la începutul sezonului 2. "Ar fi fost grozav să se desfășoare bătălia cu armata aceea.", precizează Hopper.

 

David Castañeda | Diego Hargreeves | Numărul Doi

David Castañeda despre ce face Diego la începutul sezonului 4: Diego nu o duce prea bine și stagnează. Deși are responsabilitatea de a fi tată și un bărbat familist, el nu prea se descurcă. Acesta are tendința de a da vina pe soția și familia sa pentru faptul că s-a distanțat de la ceea ce își dorește să facă cu adevărat. ”Uită puțin cine este și îi ia timp să-și amintească că există și alte aspecte care sunt importante în viața lui", menționează Castañeda.


Fun facts:

Amintirea preferată din The Umbrella Academy: Orice secvență cu Luther, în special cea din sezonul 2 cu Olga Forolga. David Castañeda a râs de când a citit scenariul la cât de amuzantă este și a tot vorbit despre ea înainte de filmare, anticipând cât de mult urma să se distreze. Castañeda s-a declarat șocat la filmări: "când o filmam, nimeni nu râdea. Ne-am spus: «Nu este deloc amuzant. Ce se întâmplă? De ce nu râde nimeni? » și am înțeles: nimeni nu râdea pentru că se filma și nimeni nu putea vorbi. Dar oamenii aproape că mureau de râs."

Un lucru pe care l-ar modifica în linia temporală dacă ar putea: Ar crea un conflict mai intens între Diego și Ben. Castañeda mărturisește că acesta și cu Justin Min au improvizat scena de la hotel din sezonul 3 atunci când Diego vorbește în limba spaniolă și Ben în coreeană. Deși inițial Min nu credea că va avea potențial, regizorului i-a plăcut ideea lui Castañeda și a păstrat-o la montaj. "Atunci mi-am dat seama că o rivalitate mai mare între Diego și Ben ar fi putut fi hilară", spune Castañeda.

 

Emmy Raver-Lampman | Allison Hargreeves | Numărul Trei

Emmy Raver-Lampman despre ce face Allison la începutul sezonului 4: Allison este înapoi cu fiica ei, Claire, sacrificându-și familia și puterile lor la finalul sezonului 3 pentru a se putea întoarce la aceasta. Acum, ea trebuie să trăiască cu propriile alegeri, iar toți frații, în afară de Klaus (care trăiește pe canapeaua ei), o cam detestă pentru decizia sa. "Ea este oaia neagră. [Dar] acum că sunt și mamă, înțeleg că a meritat absolut ca ea să facă acel pariu pentru a fi din nou cu fiica ei", precizează Raver-Lampman.


Fun facts:

Ce-i va lipsi cel mai tare: Să meargă pe platou în fiecare zi. Actrița este cu adevărat recunoscătoare pentru că acesta este primul său loc de muncă în televiziune și film, dar și pentru că i s-a oferit oportunitatea de a fi provocată - de la a dansa la a-și realiza propriile cascadorii. "Când am trimis primul meu self-tape pentru rolul ăsta în vara lui 2017, niciodată într-un milion de ani nu m-am gândit că voi putea să fac toate aceste lucruri ca actor. O să-mi fie dor de asta", a declarat Emmy Raver-Lampman.

Ceva ce a luat de pe setUn melc și o cărămidă. Mai exact, o piatră funerară pentru un melc care apare în sezonul 4 și o cărămidă de la Umbrella Academy, atunci când totul era în paragină.

  

Robert Sheehan | Klaus Hargreeves | Numărul Patru

Robert Sheehan despre ce face Klaus la începutul sezonului 4: Klaus este muritor pentru prima dată și îi este foarte frică de moarte. Nu numai că a învelit subsolul în care trăiește în folie cu bule, dar știe toate statisticile despre accidente cu mașina și fumatul pasiv. În același timp, este pentru prima dată când acesta este cumpătat și îi este devotat nepoatei sale, Claire. "Klaus a înlocuit o dependență cu alta pe măsură ce sezoanele au trecut. Și anul acesta dependența lui este curățenia și ordinea pentru că nu mai este imun la moarte. Cred că conceptul îl îngrozește mai mult decât orice pentru că este nou pentru el", menționează Sheehan. 

 

Fun facts:

Amintirea preferată din sezonul 4: Vărsături cu proiectile în dubă.

Ceva ce a luat de pe setBricheta Zippo din sicriul lui Klaus.

 

Aidan Gallagher | Five

Aidan Gallagher despre ce face Five la începutul sezonului 4: Five lucrează pentru CIA și se află pe o pistă legată de cronologii alternative. Cu toate acestea, Five este la început fără puteri, dar și fără scop. Acesta nu mai are o lume de salvat, așa că se simte înstrăinat, nu își găsește locul. Gallagher explică că "pentru mine, aceasta este o luptă foarte umană: să simți că nu te încadrezi - că poate într-un alt loc sau alt moment te vei simți întreg."

 

Fun facts:

Amintirea preferată din sezonul unu: Scena din primul sezon în care Five îi spune lui Luther că lumea se termină în opt zile. Aceasta este pentru actor o reprezentare foarte veridică a personajului.

Ceva ce a luat de pe setCeasul lui Five din sezoanele 3 și 4 și una dintre cravatele personajului său.


Justin H. Min | Ben Hargreeves | Numărul Șase 

Justin H. Min despre ce face Ben la începutul sezonului 4: Ben este singurul supraviețuitor din Sparrow Academy, așa că odată ieșit din închisoare, este nervos, urăște lumea și îl deranjează că a rămas cu Luther. Min explică faptul că "să nu aibă puterile lui sau familia Sparrow Academy — lucruri care au format o parte atât de mare din identitatea lui — l-au lăsat să se simtă oarecum pierdut. Nu știe unde îi este locul și nu știe unde se potrivește."

 

Fun facts:

Amintirea preferată din The Umbrella Academy: Scena din sezonul 2 când Klaus trebuie să vomite pe el. În scena din lounge-ul tiki departamentul de efecte speciale i-a atașat o uriașă mașină de vomă lui Sheehan, dar aceasta nu funcționa când actorul deschidea gura, ci era defectuoasă. "El deschidea gura, nu ieșea nimic, ei spuneau « STOP », iar apoi țâșnea tot acest vărsat fals. Am râs atât de tare în ziua aceea", își amintește Min.

Un lucru pe care l-ar modifica în linia temporală dacă ar putea: Nimeni nu ar mai muri. Toți de la Sparrow Academy, personajele interpretate de Mary J. Blige, Cameron Britton ar rămâne în viață. "Este atât de trist când ni se prezintă toți acești oameni incredibili doar pentru ca toate personajele lor să moară", concluzionează Min. 


Ritu Arya | Lila Pitts

Ritu Arya despre ce face Lila la începutul sezonului 4: Lila face tot posibilul să fie o mamă și o soție bună, dar este nefericită și epuizată. Ea trăiește cu Diego, cu cei doi copii adorabili pe care îi au și cu întreaga ei familie biologică, inclusiv cu părinții ei, care sunt trăiesc în acest univers, astfel că trăiește într-o casă foarte aglomerată și zgomotoasă. Lila are nevoie de mai multă aventură în prezent. Arya precizează că "toată lumea o enervează și face tot posibilul să joace bine rolul de mamă, dar îi lipsesc emoțiile și adrenalina din viața ei anterioară."

 

Fun facts:

Amintirea preferată din sezonul 4: Orice scenă în care toată lumea este împreună, întrucât este ca și cum ar avea toți prietenii în preajmă. De asemenea, jocurile cu cărți din pauze și scena cu Diego și Lila în care se luptă cu zăpadă, fiind în mare parte improvizată.

Ceva ce a păstrat de pe set: Brățara pe care Diego i-o dă Lilei în sezonul 2.

 

Colm Feore | Reginald Hargreeves

Colm Feore despre ce face Reginald Hargreeves la începutul sezonului 4: Acesta este același Reginald Hargreeves de la finalul sezonului 3, care a resetat lumea. Spre deosebire de Reginald din primul sezon, acesta nu vrea să aibă de-a face cu copiii Hargreeves pentru că nu îi vede drept copiii lui. A readus-o pe soția lui Abigail înapoi și trăiește cu aceasta, având numele pe clădiri. Feore evidențiază că "evident, Reginald a vrut ceea ce Reginald a vrut și a și primit. Așa că, la început, totul pare să meargă bine pentru el și atunci apar acești copii nenorociți."

 

Fun facts:

Amintirea preferată din The Umbrella Academy: Să-l joace pe Reginald. Tot ce a avut de făcut a fost amuzant. Nu au existat scene plictisitoare.

Ceva ce a păstrat de pe setUnul dintre costumele personalizate ale lui Reginald, dăruit de designerul de costume Christopher Hargadon.


Cel de-al patrulea și ultimul sezon va avea 6 episoade, toate fiind disponibile de astăzi pe platforma de streaming Netflix. Serialul creat de Steve Blackman și bazat pe benzile desenate realizate de Gerard Way și Gabriel Bá (ce sunt și producători executivi al show-ului TV action sci-fi) revine cu distribuția formată din Elliot Page (Viktor), Tom Hopper (Luther), David Castañeda (Diego), Emmy Raver-Lampman (Allison), Robert Sheehan (Klaus), Aidan Gallagher (Five), Justin H. Min (Ben), Ritu Arya (Lila) și Colm Feore (Reginald).

Citește și alte articole din aceeași secțiune:

Vezi alte noutăți în secțiunea Netflix de pe Cinemagia

Filme
Persoane