THE WARRIORS! Cum te bucuri de o poveste mai multe mii de ani!

Filmele cult ocupă un loc aparte în sufletul cinefililor!

Fie că vorbim despre eșecuri răsunătoare de box office, fie că e vorba despre filme de o calitate îndoielnică, ori de pelicule în care ne luăm adio sau descoperim mari actori, de filme care nasc subgenuri, de succese de public ale unor regizori pe care critica le desființează, de filme îngropate de marile studiouri dar salvate și redescoperite de fani, fascinația pentru ele rămâne vie și se transmite din generație în generație și se caută mereu noi moduri în care fanii să se bucure de poveste. Așa se face că The Warriors de Walter Hill a ajuns la 40 de ani de la premiera pe marile ecrane din SUA și un joc online ca la aparate. Cumva, de așteptat ca bornă în destinul unui film cult.

 

PARIUL SURPRINZĂTOR PUS DE AUTORUL FILMULUI

Walter Hill a fost asistent de regie pentru Woody Allen, a muncit și a scris noaptea scenarii și când a ajuns să regizeze… a trecut la un gen, total neașteptat pentru cineva care a stat pe lângă Woody Allen: filmul de acțiune. Asistența la filme celebre precum Thomas Crown Affair (cu Faye Dunaway și Steve Mc Queen) și Bullitt (cu același Steve Mc Queen) a fost o experiență mai antrenantă și i-a dat doza de adrenalină pe care probabil o simțea și atunci când scria scenariile de suflet pe care le trăia de fiecare data când tasta scene heading, action, character, dialogue.... “M-am simțit legat de noul val de la Hollywood, dar am vrut să fac filme de gen.” 

Acum, Swan și Mercy alături de alte personaje din The Warriors sunt parte din povestea unui slot video de mare succes printre pasionații de jocuri online ca la aparate dar și printre fanii care vor să se bucure de filmele și serialele preferate în toate versiunile și în toate formele acestora. Slotul video The Warriors are 243 combinații plătitoare, deci șanse suficiente pentru distracție și câștiguri surprinzătoare aduse de Mercy (personajul feminin este cel mai generos, el plătește ce mai bine în timpul celor mai norocoase rotiri), Swan, Cowboy și Cochise, eroi din film. Simbolul bonus e emblema bandei The Warriors din Coney Island. Prinde-o și bucură-te de opțiunile suplimentare de câștig. Deschide cont la Superbet.ro și trăiește experiențe ca în filme!


DEBUT ÎN FORȚĂ CU CHARLES BRONSON ȘI PUMNI CU NEMILUITA

După ce a mai făcut “ucenicie” pe lângă John Huston și Peter Bogdanovich, a debutat ca regizor cu “Hard Times”. Un budget de 2,7 milioane dolari și încasări de 10 ori mai mari! Un start perfect în cariera de regizor! O poveste cu personaje pe care deși le plasase în perioada marii crize economice, le construise după chipurile, asemănarea și apucăturile unor bărbați și femei alături de care trăise în perioada în care muncise la niște sonde de petrol și în construcții, din anii ’60. Al doilea film a fost “The Driver” (da, filmul care a inspirat mult mai celebrul “Drive” al lui Nicholas Winding Refn și “Baby Driver” al lui Edgar Wright), film neînțeles atunci și neapreciat de publicul american. Al treilea film este cel care i-a salvat cariera: “The Warriors”. 

 

POVESTE INSPIRATĂ DINTR-UN FAPT REAL DIN ANTICHITATE

Pentru al treilea film al său, Walter Hill a coborât 2.370 de ani în istorie! Citind un roman scris de Sol Yurick și publicat în 1965, Hill a devenit atras de povestea care pornea de la tentativa bandelor din New York de a încheia un armistițiu. La întâlnire, cineva moare, o bandă e acuzată pe nedrept de crimă și e nevoită să facă drumul de întoarcere spre Coney Island prin teritoriile bandelor ostile, având și poliția pe urme. La 6 ani după publicarea romanului, o întâlnire similară chiar avea să aibă loc în New Yok (Hoe Avenue Peace Meeting). Pentru Hill, romanul interfera cu o poveste care îl bântuia. Povestea întoarcerii acasă a celor 10.000 de mercenari greci conduși de Xenophon, după înfrângerea de la Cunaxa, în bătălia din 401 î.Cr. în care luptaseră pentru Cyrus cel Tânăr, care voia tronul Babilonului. Acesta a fost creuzetul în care “alchimistul” Walter Hill și-a construit scenariul (scris în colaborare cu David Shaber) pe care l-a transformat în The Warriors!

 

DRUM INIȚIATIC PRIN NOAPTEA NEW YORKULUI

Metropola cu una dintre cele mai fascinante nopți din istoria cinematografului e decorul în care membrii The Warriors caută să se întoarcă în Coney Island după ce liderul găștii, Cleon e acuzat pe nedrept de uciderea lui Cyrus, liderul Gramercy Riffs, cea mai puternică bandă din New York. Rămași fără lider, băieții din banda The Wariors sunt măcinați și de conflictele intestine din banda rămasă fără lider (doi dintre ei își dispută șefia) și forțați să se întoarcă în Coney Island traversând teritoriile bandelor rivale, depășiți numeric și decimați de dușmani. O călătorie care va stabili cine e noul lider și se va încheia în zori cu un deznodământ pe care Hill îl lasă la interpretarea spectatorilor. Un film cu o bază de fani fideli care îi știu replicile pe de rost și îmbracă hainele eroilor la diverse ocazii.

 

BUCURAȚI-VĂ DE ÎNTÂLNIREA CU UN REGIZOR APARTE ÎN THE WARRIORS

Acum câțiva ani, privind retrospectiv, Hill a spus că toate filmele lui au și o tușă western. Carabina, pălăria, revolverul sunt prezente în toate filmele lui. Chiar a fost ofertat de legendarul John Wayne să regizeze filmul ce avea să fie ultimul în care a jucat “The Duke”: “The Shootist”. Dar tânărul și tupeistul Walter Hill a refuzat, pe motiv că nu dorea ca eroul să moară la final. Personaj aparte, Hill nu e unul dintre regizorii fani ai versiunilor “Director’s Cut”. El consider că e inutil să revii cu explicații și/sau scuze despre un film, pe care să-l prezinți publicului într-o variantă de montaj care să depindă 100% de decizia ta. Hill e unul dintre oamenii din spatele seriei Alien, el fiind cel care a avut idea ca Ripley (Sigourney Weaver) să nu moară și a scris mai multe drafturi, până la urmă, rămânând între producători. Vine weekend-ul prelungit de 1 iunie. Poate găsiți timp în programul de vizionări și pentru The Warriors. Un film special pe care merită să-l (re)vedeți - îl găsiți pe platforma Netflix – și să-l (re)evaluați.

Acest articol este susținut de Superbet, liderul național din domeniul Betting & Gaming. În oferta Superbet găsești și jocuri de cazinou inspirate din filme și seriale de succes. Distrează-te de acasă jucând de pe orice dispozitiv și trăind noi aventuri alături de personajele preferate din filmul Basic Instinct. Poți juca acest slot video în cazinoul online, direct pe site-ul Superbet sau din aplicaţia Superbet Games. Deschide cont aici #SuperDistractia #ContinuaOnline