Top 10 Cei mai puternici oameni din industria de divertisment

Locul 8. Alan Horn - Preşedinte, Walt Disney Studios

La cinci ani de la ocuparea postului, Horn, în vârstă de 74 de ani, este maestrul dominației Disney la box-office, după ce a atins record-ul de 7,6 miliarde de dolari în 2016.

Studioul de producţie live action al Disney, condus de Sean Bailey, a lucrat frenetic („Frumoasa și Bestia”), alături de casele Lucasfilm („Rogue One”) și de animație („Cars 3”, „Vaiana”).

„Frumoasa și Bestia”  a avut încasări de 1,25 miliarde de dolari la nivel global și este filmul de pe primul loc din 2017 ca încasări.

Marea lovitură: Toate cele cinci filme din topul general al lui 2016 au fost lansate de Disney: „Căpitanul America: Război civil” pe primul loc, urmat de „Rogue One: A Star Wars Story”, „În căutarea lui Dory”, „Zootopia” și „Cartea junglei”.

Marele pariu: „Star Wars: The Last Jedi” (lansare pe 15 decembrie) are de întrecut „Star Wars: Trezirea Forței”, cu încasări de 2,07 miliarde de dolari.

Sursa principală de știri a lui Alan Horn: The New York Times.

Obiectul de pe biroul lui pe care oamenii ar fi surprinşi să-l vadă acolo: „Am un ceas cu Morgan Freeman, la care mâinile sunt îndreptate spre oră, iar picioarele sunt îndreptate spre minute. Cineva mi l-a dat acum un an. E destul de amuzant”.

Filme
Persoane