Netflix
×
Utilizator
×

Trailer nou: vin' la Nosferatu să te gâdile cu dinţii pe piele

Bill Skarsgård, Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson şi Willem Dafoe joacă în remake-ul horror-ului inspirat de Dracula

Încă nu am scăpat de spectrul lui Dracula planând asupra Transilvaniei: remake-ul filmului clasic din 1922 Nosferatu (inspirat din romanul lui Bram Stoker, dar cu numele schimbate, că na, de ce să plăteşti drepturi de autor?) se lansează global chiar în ziua de Crăciun. Este neclar în acest moment cât de aproape de România este remake-ul. Să conţină replici în română, ca filmul lui Francis Ford Coppola? Să menţioneze doar Transilvania sau nume de oraşe şi sate? Ne vom edifica, probabil, la apariţia unui nou trailer sau cel mai târziu la premieră...

Ce ştim sigur este că Nosferatu nu a fost filmat la noi, pentru că de ţara noastră fug toţi marii producători de film de la Hollywood după eşecul schemei de ajutor de stat (relansată chiar zilele acestea), eşec care face ca România să datoreze în continuare milioane de dolari companiilor care au realizat filme şi seriale la noi. Nosferatu a fost filmat la Praga, acum mai bine de un an.

În distribuţie găsim numai nume cunoscute. Pe lângă Bill Skarsgård (contele Orlok, adică Dracula), Nicholas Hoult (Thomas Hutter, varianta fără drepturi de autor a lui Jonathan Harker), Aaron Taylor-Johnson şi Willem Dafoe, în film apar Lily-Rose Depp (foto), probabil cel mai notoriu nepo-baby de la Hollywood, în rolul lui Ellen Hutter (sau Mina Murray) şi Emma Corrin, care a obţinut o recunoaştere globală după interpretarea tinerei prinţese Diana în The Crown, în cel al prietenei protagonistei.

În România Nosferatu se lansează pe 3 ianuarie 2025.

Filme
Persoane