Un actor din filmul Pisica Verde a fost înjunghiat într-un cinematograf timișorean

Atacatorul lui Raul Andrici (19 ani) a devenit violent pentru că a fost rugat să facă liniște în sală

O scenă șocantă s-a petrecut luni seară într-o sală de cinema din Timișoara, la proiecția filmului românesc Pisica Verde. Potrivit hotnews.ro, care citează site-ul tion.ro, un bărbat a atacat cu un cuțit doi spectatori ai peliculei pentru că a fost atenționat să nu mai deranjeze proiecția. Unul dintre cei agresați este Raul Andrici, de 19 ani, actor principal în pelicula numită. 

Tânărul se afla în sală împreună cu vărul său, în vârstă de 23 de ani. Pentru că bărbatul vorbea într-una, fără jenă, Andrici s-a ridicat și l-a rugat să înceteze. Însă acesta a devenit agresiv.

„Filmul are 80 de minute, iar pe la minutul 60 n-am mai rezistat şi l-am rugat să facă linişte, că mai e un pic din film. Atunci a venit la mine, m-a împins, dar lucrurile păreau să se liniştească. S-a întors la locul lui. Însă după două-trei minute a venit din nou şi a încercat, din spate, să îmi bage cuţitul în gât. Atunci am băgat mâna şi am fost tăiat”, a declarat Raul Andrici pentru adevărul.ro.

Vărul actorului a fost rânit la picior în vreme ce încerca să îl imobilizeze pe individ. Echipajele SMURD, apelate de matori, i-au transportat pe tineri la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara, respectiv Clinica de Chirurgie Plastică „Casa Austria” din Timișoara. Actorul a avut nevoie de operație pentru rana suferită la mână. 

Agresorul, de 36 de ani, despre care s-a aflat că este jurist la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Jebel (comună a județului Timiș), a fost audiat de poliţiştii de la Secţia 3 din Timişoara. S-a dispus ulterior reținerea sa pentru 24 de ore. 

Andrici a ținut să menționeze și că, după incidentul din sala de cinema, bărbatul era cât pe ce să scape. Deși a strigat după ajutor, niciunul dintre cei aflați la acea oră în mall-ul în care se afla cinematograful nu a intervenit. Agresorul a fost imobilizat de doi cunoscuți ai vărului actorului chiar la ieșirea din centrul comercial.

El tot repeta că e psihopat. Avea un cuţit gen briceag, avea şi husă la el. Părea tare mândru de el”, a mai spus Andrici.

Filmul Pisica Verde, bazat pe o piesă de teatru a brașovencei Elise Wilk, este povestea unui detectiv pensionat, atras de un caz misterios, ce-și are originea într-o seară de sâmbătă ce a schimbat pentru totdeauna viețile a șase adolescenți. Lansarea a avut loc pe 11 octombrie. 

Galerie poze
Filme
Persoane