Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

În această săptămână, Inside Out 2/Întors pe dos 2 va întrece Frozen II, devenind animaţia cu cele mai mari încasări din istorie. Ca fapt divers, aici este o dezbatere, pentru că remake-ul The Lion King tot o animaţie este, dar fotorealistă. În acest moment, The Lion King se află pe locul nouă în topul filmelor cu cele mai mari încasări (neajustate cu inflaţia) din istorie, cu un total de 1,65 miliarde de dolari.

Tot săptămâna aceasta, Inside Out 2 va întrece Barbie, campionul mondial al anului trecut. Animaţia deja a încasat de două ori mai mult decât Dune: Partea II, care a fost filmul cu cele mai mari încasări al lui 2024 şi care şi-a terminat circuitul cinematografic cu un total de 711 milioane de dolari.

În acest moment, încasările lui Inside Out 2 par să scadă, filmul clasându-se doar pe locul al treilea în clasamentul american, cu 13 milioane de dolari. Dar trebuie spus că premiera japoneză a animaţiei va avea loc la începutul lunii august. Japonia, cu o populaţie de 125 de milioane de cetăţeni, este o piaţă care va avea un cuvânt greu de spus când se va trage linie sub încasările totale: filmul original a încasat aici circa 33 de milioane de dolari, adică o zecime din total. Dacă Inside Out 2 păstrează proporţia şi încasează 140 de milioane de dolari în cinematografele japoneze, sequelul va fi catapultat în top 10-le global, întrecând The Avengers (1,51 miliarde).

Sunt şanse mai mici ca Inside Out 2 să întreacă The Lion King (1,65 miliarde) şi încă şi mai mici să întreacă Jurassic World (1,67 miliarde). Distanţa până la următorul film din clasament, Spider-Man: No Way Home (1,92 miliarde), va fi aproape imposibil de recuperat.

Filme