Vânătoarea lui Josef Mengele devine serial

"Îngerul morţii" de la Auschwitz a fost vizat de o spectaculoasă misiune de capturare

Există câteva nume a căror pronunţie te face să te înfiori, iar unul dintre ele este cel al lui Josef Mengele, medicul nazist care a făcut cumplite (şi adesea fatale) experimente pe mii de deţinuţi din lagărul de la Auschwitz. Eforturile Israelului de a-l captura devin acum punctul de pornire unui serial de spionaj produs de gigantul american Lionsgate împreună cu două companii israeliene, anunţă Deadline.

Actorul german Oliver Masucci, care a căpătat notorietate globală după apariţia sa din cel mai cunoscut serial Netflix realizat în Germania, Dark, va juca rolul principal, cel al lui Uri, un bărbat care trăieşte într-un kibuţ încercând să uite ororile suferite cu 25 de ani în urmă într-un lagăr de exterminare nazist. Dar iată că serviciul secret al Israelului, temutul Mossad, îl forţează pe Uri să se întoarcă în Germania şi să se infiltreze într-o grupare de veterani SS pentru a obţine informaţii despre locaţia unde s-ar afla Mengele, fugit în Argentina la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Ca premisă, serialul (care nu a primit încă un titlu) seamănă cu Munich, filmul de cinci ori nominalizat la Oscar al lui Steven Spielberg despre eforturile Mossad-ului de capturare a autorilor atacului terorist de la Jocurile Olimpice din 1972 în urma căruia au murit 11 reprezentanţi ai Israelului. Trebuie spus şi că Josef Mengele nu a fost capturat niciodată, el murind în Brazilia în 1979.

Foto: Oliver Masucci în serialul Dark.

Filme
Persoane