Venom este pe cale să devină mai profitabil decât filmele Spider-Man

Filmul dedicat antieroului a obținut încasări de cinci ori mai mari decât bugetul de producție utilizat

În ciuda unei reacții nu tocmai pozitive din partea criticilor, filmul Venom a avut un debut record la box office, iar evoluția încasărilor sale a fost una extrem de bună. Revista Forbes a făcut o comparaţie interesantă în acest sens şi a ajuns la concluzia că pelicula cu Tom Hardy în rol central are şanse să devină mai profitabilă decât producțiile cu Spider-Man.

Box office-ul internațional al lui Venom a ajuns la 508 milioane de dolari la un buget de producție de 100 de milioane, ceea ce înseamnă un multiplicator bugetat de 5,08. Încasările sale totale nu le vor depăși, cel mai probabil, pe cele ale filmelor Spider-Man, însă au șanse să aducă realizatorilor un profit mai mare raportat la buget.

Comparativ, cel mai profitabil film Spider-Man este până acum cel care a dat startul trilogiei Sam Raimi – a ajuns la 822 milioane de dolari la un buget de 139 milioane. Asta înseamnă un multiplicator bugetat de 5,91, deci Venom mai are ceva până să atingă această cifră. Cu toate acestea, estimările specialiștilor în box office arată că filmul lui Ruben Fleischer va ajunge în final la 630 milioane de dolari și va depăși profitabilitatea lui Spider-Man (2002).

Venom este deja mai profitabil decât Spider-Man: Homecoming (2017), multiplicatorul investiţiei fiind de 5,03. Cea mai scăzută cifră a profitabilității a înregistrat-o The Amazing Spider-Man 2 (2,78).

Filme
Persoane