Victima neaşteptată a agresiunii lui Will Smith de la Oscar

Un sondaj ce evaluează popularitatea starurilor arată consecinţele agresiunii asupra lui Chris Rock

Q Scores, un sondaj ce evaluează popularitatea starurilor (şi implicit valoarea lor în eventuala implicare în activităţi comerciale sau de caritate), a descoperit că popularitatea lui Will Smith a scăzut drastic după celebra palmă dată lui Chris Rock pe scena galei Oscar din 27 martie. Înainte de incident, Smith avea o popularitate comparabilă cu cea a lui Tom Hanks şi Denzel Washington, cu o evaluare pozitivă de 39 (în sensul că 39% din respondenţii care auziseră de Will Smith îl menţionau drept una din vedetele lor favorite). La evaluarea de la sfârşitul lunii iulie, Smith scăzuse la 24.

Q Scores face şi o evaluare negativă, care cuantifică numărul de respondenţi care au o părere nefavorabilă despre un star. Din acest punct de vedere, Smith a crescut considerabil, de la 10 procente la 26. Conform Variety, media acestui coeficient negativ la staruri comparabile cu Will Smith este de 16.

Dar cea mai mare surpriză a sondajului a fost scăderea drastică în popularitate înregistrată de Jada Pinkett Smith, soţia lui Will Smith, şi victimă dublă atât a glumei neinspirate a lui Rock, cât şi a "corecţiei" aplicate acestuia în cel mai public mod cu putinţă. Coeficientul pozitiv al actriţei a scăzut de la 13 la 6, iar cel negativ a crescut de la 29 la 44.

Interesant este şi faptul că Chris Rock nu a înregistrat nicio creştere, nici în coeficientul pozitiv şi nici în cel negativ. În cazul său, cele două au rămas 20 şi, respectiv, 14.

Persoane