Viitorul Disney: noutăţi despre cele mai populare animaţii

În cadrul evenimentului D23 Expo, studiourile au dezvăluit detalii despre noile Frozen şi Toy Story

În fiecare an are loc evenimentul D23 Expo, în care studiourile Disney îşi prezintă cele mai noi filme. Dacă la Cinema Con compania s-a concentrat pe noutăţi exclusive din Universul Cinematografic Marvel, la D23 în prim-plan s-au aflat animaţiile, alături de ştiri precum titlul final al lui Avatar 3, Avatar: Fire and Ash (Avatar: Foc şi cenuşă).

În weekend am prezentat în premieră teaser-ul Snow White, remake live-action (dar cu puternice infuzii animate şi CGI), dar la D23 s-au făcut anunţuri cu privire la multe dintre francizele de succes al companiei fondate de Walt Disney şi care şi-a lansat primul lungmetraj animat, Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, în 1937.

La 20 de ani de la clasicul Pixar The Incredibles, un nou film din această populară serie pentru întreaga familie se află în pregătire, cu acelaşi Brad Bird drept regizor şi scenarist. Reamintim că până anul acesta, când Inside Out 2 a devenit animaţia cu cele mai mari încasări din toate timpurile, The Incredibles 2 era campionul producţiilor Pixar. Reprezentanţii Disney nu au dat informaţii despre subiect şi nici nu au spus când s-ar putea lansa filmul, dar nu e deloc greu să presupunem că povestea îi avea din nou în centrul atenţiei pe Mr. Incredible şi Elastigirl, plus restul familiei lor incredibile.

Pixar a anunţat şi Hoppers, o nouă animaţie originală despre o fetiţă care îşi poate transfera conştiinţa într-un castor robot, reuşind să exploreze astfel îndeaproape lumea animalelor. Curând, acestea vor fi nevoite să-şi uite disensiunile şi să se alieze atunci când construirea unui nou cartier de către un primar lacom (voce Jon Hamm) le pune căminul în pericol. Filmul se va lansa în primăvara lui 2026.

O altă nouă animaţie originală este Elio (foto), despre un băieţel timid care este teleportat din greşeală în Comunivers, o organizaţie interplanetară ce reuneşte reprezentanţi dîn mai multe galaxii. Toată lumea crede că Elio este ambasadorul Pământului, iar băiatul va avea nevoie de multă ingeniozitate pentru a se ridica la înălţimea aşteptărilor şi rezolva complicate probleme diplomatice cu rasele extraterestre din Comunivers. Regizor este Alfred Molina, care a coregizat Coco, iar printre vocile din distribuţie se numără cele ale lui Zoe Saldana şi America Ferrera. Premiera a fost anunţată pentru 13 iunie 2025.

Disney a lansat şi trailerul Moana 2. La opt ani de la filmul original, Dwayne Johnson şi Auli’I Cravalho dau din nou voce personajelor Maui şi Moana, care se vor trezi prinşi în căutarea unei insule misterioase, Motufetu, care a dispărut ca prin minune în urma acţiunilor unui zeu recalcitrant. Un rol important în poveste îl va avea Simea, sora mai mică a Moanei. Filmul se lansează chiar anul acesta, pe 27 noiembrie. Poţi vedea noul trailer la pagina filmului de pe Cinemagia.

Şi Mufasa: The Lion King, continuarea megasuccesului din 2019 The Lion King, şi-a prezentat un nou trailer la D23. În acelaşi timp prequel şi sequel al lui The Lion King, animaţia fotorealistă se lansează pe 20 decembrie, fix la timp pentru a atrage în cinematografe familii cât mai numeroase aflate în vacanţa de Sărbători şi dornice să afle povestea rivalităţii dintre Mufasa şi Scar. Noi am inclus premiera în lista noastră cu cele mai aşteptate filme din a doua jumătate a lui 2024.

Alte ştiri de la D23 vizează Dream Productions, un serial animat din universul Inside Out, în care emoţiile au parte de noi provocări atunci când Riley visează, dar şi un nou film Toy Story, regizat de celebrul Andrew Stanton. Premisa este mai mult decât ofertantă: jucăriile sunt înlocuite de gadget-uri şi ar fi gata de orice pentru a recăpăta atenţia copiilor.

În sfârşit, Zootopia 2 îl va avea într-un rol negativ, cel al unei reptile malefice, pe Ke Huy Quan, actorul recompensat cu Oscar pentru rolul secundar din Everything Everywhere All at Once. Detaliile despre poveste nu au fost foarte generoase, sequelul promiţând doar că protagoniştii, Judy Hopps şi Nick Wilde, au de înfruntat cel mai complicat caz al carierei lor. La fel stau lucrurile cu Frozen 3, din care au fost prezentate doar câteva vizualuri şi s-a anunţat premiera pentru 2027.

Filme
Persoane