Viitorul Marvel: dezvăluiri de la Comic Con

Două filme Avengers, un film cu antagonişti şi revenirea lui Robert Downey Jr.

Mai întâi, în acest weekend Universul Cinematografic Marvel a devenit prima franciză din istorie care a depăşit 30 de miliarde de dolari încasări. De asemenea, Deadpool & Wolverine a avut un weekend de debut extraordinar în Statele Unite, cu 205 de milioane de dolari, devenind filmul cu Rating R (spectatorii sub 17 ani trebuie însoţiţi de un adult pentru a putea intra în sala de cinema) cu cel mai bun debut din istorie şi clasându-se pe locul opt în topul weekend-urilor de premieră cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Cine ştie, poate că minţile luminate de la Marvel şi-au învăţat lecţia şi au înţeles (dacă eşecurile recente nu i-au făcut să ajungă la această concluzie) că e nevoie de mai mult pentru a obţine atenţia (şi banii) publicului, mult mai mult decât ce au oferit cu The Marvels şi The Eternals, pentru a numi doar două din filmele cu primire dezamăgitoare. În acest context, convenţia Comic Con, unde marile studiouri de la Hollywood oferă unui public format din fani hardcore anunţuri în premieră, a venit cu mai multe dezvăluiri interesante privind următoarele filme din MCU.

Revenirea lui Robert Downey Jr. în MCU
Probabil că cea mai şocantă ştire este aceea că Robert Downey Jr. se întoarce, după emoţionanta despărţire de personajul său Tony Stark/Iron Man din Avengers: Endgame. Doar că actorul nu reia rolul lui Tony Stark, ci îl va interpreta pe Doctor Doom, unul dintre cei mai redutabili antagonişti din istoria, Marvel în Avengers: Doomsday, film aşteptat în 2026. Deja s-au lansat zvonuri conform cărora, având în vedere că multiversul Marvel permite multiple versiuni ale aceluiaşi personaj, noul Doctor Doom ar fi de fapt o versiune malefică a lui Tony Stark dintr-un univers paralel. Personaj lansat în 1962, Doctor Doom este un geniu ştiinţific a cărui pricepere în a manipula legile fizicii este întrecută doar de obsesia sa pentru putere şi control. Lipsit de orice scrupule, Doctor Doom nu se dă în lături de la absolut nimic pentru a vedea întreaga lume ploconindu-i-se la picioare...

Două noi filme Avengers vor fi regizate de aceiaşi fraţi Russo
Problemele cu legea ale actorului Jonathan Majors, acuzat că şi-ar fi agresat violent iubita în martie 2023, şi proasta primire a lui Ant-Man and the Wasp: Quantumania, în care actorul îl interpretează pe Kang Cuceritorul după ce personajul a fost introdus în serialul Loki, par să fi dus la o schimbare completă de direcţie pentru filmele Avengers. Anunţat cu surle şi trâmbiţe cu doi ani în urmă, Avengers: The Kang Dinasty se intitulează acum Avengers: Doomsday, iar Kang pare să fi ieşit complet din peisaj.

În faţa unui public în delir, fraţii Joe şi Anthony Russo au spus că Doomsday şi sequelul său, Avengers: Secret Wars "spun cea mai impresionantă poveste din istoria Marvel". Rămâne la latitudinea fanilor să facă presupuneri cu privire la subiect. Cele două filme se lansează în mai 2026 şi mai 2027. Reamintim că filmele Avengers regizate de fraţii Russo sunt două dintre cele doar şase filme cu încasări globale de peste două miliarde de dolari, clasându-se acum pe locul 2 şi 6 în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie.

A fost anunţat titlul pentru noul Fantastic Four
"The third time is the charm", spun americanii, adică "a treia oară e cu noroc", dar dacă această vorbă des citată se verifică şi în cazul Celor patru fantastici vom vedea abia peste un an, când se lansează The Fantastic Four: First Steps. Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn şi Ebon Moss-Bachrach îi interpretează pe eroii titulari, cei patru actori zburând de la Comic Con direct la Londra, unde producţia filmului începe chiar zilele acesteia. Conform Variety, în film apar şi Julia Garner (Silver Surfer), Ralph Ineson (Galactus), plus Natasha Lyonne şi John Malkovich în roluri încă ţinute secrete. Având în vedere proximitatea istorică dintre Cei patru fantastici şi Doctor Doom, este foarte posibil ca în acest film să-l vedem pe prima oară pe Robert Downey Jr. în rolul supervillain-ului.

Antagoniştii Marvel se reunesc în Thunderbolts*
Prima producţie Marvel cu un asterisc (*) în titlu, Thunderbolts* este echivalentul MCU al lui Suicide Squad din Universul Extins DC, doar că va avea un ton mai prietenos cu copiii şi familiile. Filmul îi reuneşte pe unii dintre villain-ii Marvel, inclusiv Winter Soldier (Sebastian Stan), Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus), Yelena Belova (Florence Pugh) şi Red Guardian (David Harbour), care acceptă misiuni din partea guvernului american pentru a se reabilita. Deja circulă zvonuri conform cărora asteriscul din titlu înseamnă că în film echipa va fi numită de fapt Dark Avengers/Răzbunătorii întunecaţi. Produs în această primăvară, Thunderbolts* se află acum în postproducţie pentru o premieră în mai 2025. Este, de altfel, ultimul film din Faza a cincea din MCU, Faza a şasea debutând cu The Fantastic 4: First Steps.

Filme
Persoane