Vocile celebre ale animaţiilor

Le recunoşti şi iubeşti vocile, dar poate nu ştii cum arată. Cinemagia îţi prezintă mai jos câţiva dintre posesorii celor mai iubite voci ale tuturor timpurilor şi cu siguranţă ingrediente de bază ale popularităţii animaţiilor în care au apărut.

Ne-am concentrat pe actori care ori au avut foarte multe roluri, ori au apărut în filme foarte cunoscute, dar sunt slabe şanse să-i fi văzut vreodată în carne şi oase. O singură excepţie de la regula de mai sus, Robin Williams, a cărui "apariţie" în Aladdin este semnificativă pentru vocile animaţiilor din prezent.

Mel Blanc

Supranumit "Omul cu o mie de voci", Mel Blanc a avut parte de şase decenii de carieră, timp în care a interpretat câteva dintre cele mai iubite personaje animate ajunse vreodată pe micul şi marele ecran. A colaborat mai întâi cu Warner Bros. şi apoi cu Hanna Barbera, iar printre zecile sale de roluri se numără Bugs Bunny, Daffy Duck, Porky, motanul Sylvester, Tweety şi Speedy Gonzalez. Cel mai popular personaj al său rămâne Bugs Bunny, care îi şi punea probleme actorului din cauza morcovilor: Blanc nu putea mesteca morcovul, pentru că nu şi-ar mai fi putut pronunţa replicile următoare, şi nu-l putea nici înghiţi. Prin urmare alegea să-l scuipe, ceea ce a dat ulterior apă la moară unor zvonuri (neconfirmate) că ar fi dezvoltat o alergie...