Warner Bros. își lansează toate filmele din 2021 pe HBO Max. Presa internațională vorbește despre „moartea cinematografelor”

O mișcare fără precedent, legată de circumstanțele ieșite din comun din prezent, dar care pune sub semnul întrebării viitorul sălilor de cinematograf

Filme cu potențial de blockbuster precum Dune, Matrix 4, Godzilla vs. Kong, Suicide Squad vor fi lansate, alături de toate celelalte titluri ale Warner Bros., simultan în cinematografe și pe platforma de streaming HBO Max, în ceeea ce pare a fi decizia anului în industria cinematografică. O decizie cu impact definitiv asupra viitorului sălilor de cinema.

Anunțul studiourilor Warner Bros. de joi face ca presa internațională dar și jucătorii din industrie să se întrebe dacă mersul la cinema va deveni - de la anul - doar o amintire frumoasă. Decizia studiourilor Warner Bros., cauzată de criza sanitară globală, afectează deocamdată doar piața americană. HBO Max are un echivalent în Europa, este vorba despre platforma HBO Go, prezentă și în România, dar cu un conținut parțial diferit.

Într-un mail către rețelele de cinematografe, CEO Warner Bros. Jason Kilar susținea la mijlocull lunii noiembrie, că este devotat sălilor de cinema; acțiunile lui spun - însă - o altă poveste, comentează publicația IndieWire, odată ce se anunța că Wonder Woman 1984 se va lansa - în SUA - simultan la cinema și pe HBO Max. HBO GO, un serviciu de streaming disponibil în Europa, inclusiv în România, nu va difuza - însă - filmul, conform unui reprezentant HBO România; cât privește difuzarea celorlalte premiere ale studioului Warner Bros. pe platforma HBO Go, în acest moment nu sunt informații că lansarea lor va fi și pe streamerul european.

Ttilurile Warner Bros. ce se vor lansa pe platforma HBO Max simultan cu premiera în cinematografe sunt The Little Things, Judas and the Black Messiah, Tom & Jerry, Godzilla vs. Kong, Mortal Kombat, Those Who Wish Me Dead, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, In The Heights, Space Jam: A New Legacy, The Suicide Squad, Reminiscence, Malignant, Dune, The Many Saints of Newark, King Richard, Cry Macho și Matrix 4.

Această mutare face din HBO Max cel mai important streamer, făcând „să se cutremure” concurenți cu conținut original precum Netflix, Disney Plus, Hulu, Amazon Prime, comentează publicația Variety.

Revenim cu o analiza a posibilului impact în România și Europa a deciziei Warner Bros.

Filme