Weekend lipsit de strălucire în cinematografele din SUA şi România

Premiere precum Blink Twice şi The Crow nu reuşesc să atragă publicul în cinematografe

Pentru fiecare învingător există şi un învins în cinematografele americane şi româneşti din weekend-ul trecut. Inside Out 2 devine prima animaţie din istorie care depăşeşte pragul de un miliard de dolari încasări în afara Statelor Unite, iar Deadpool & Wolverine revine pe prima poziţie în topul încasărilor atât în SUA, cât şi în România, în al cincilea weekend de prezenţă în cinematografe.

În România, încasările totale scad cu 25% în faţa de weekend-ul anterior, iar singura premieră americană a săptămânii, Blink Twice/Clipeşte de două ori, se clasează abia pe locul al cincilea în topul săptămânal, cu doar 6.768 spectatori la o prezenţă pe 70 de ecrane. Iată o cronică laudativă, dar cu rezerve, la debutul în regie al actriţei Zoë Kravitz.

Încasările de peste weekend catapultează Deadpool & Wolverine pe locul doi în topul anual naţional, filmul cu Ryan Reynolds şi Hugh Jackman întrecând Inside Out 2, campionul global al acestui an, şi apropiindu-se la mustaţă de campionul naţional, Buzz House: The Movie. Deapool 3 mai are nevoie, în acest moment, de doar 133.000 de lei pentru a deveni filmul cu cele mai mari încasări din România în 2024.

Românii vor aştepta weekend-ul pentru a vedea The Crow, dar reboot-ul seriei lansate cu filmul cult din 1994 a avut încasări sub aşteptări în SUA la premiera americană de vineri, doar 4,6 milioane de dolari, ceea ce l-a clasat abia pe locul opt în topul premierelor.

Filme