Baby Driver, despre „un puşti cuminte”, care „devine un diavol când ţine volanul în mâini”

O combinaţie de viteză şi muzică, plus o sursă de adrenalină pe care regizorul şi scenaristul Edgar Wright o transformă într-un action-thriller de neratat

Baby Driver, o cursă dramatică cu maşini de viteză şi adrenalină, combinată cu o poveste de dragoste, plus o coloană sonoră electrizantă, se lansează pe 28 iunie în cinematografele noastre. Regia este semnată de Edgar Wright (Shaun of the Dead, Hot Fuzz, Scott Pilgrim vs. The World). Baby Driver aduce pe ecran o distribuţie cu multe staruri, care-i include pe Ansel Elgort (The Fault In Our Stars, 2014), Kevin Spacey, Jon Hamm, Jamie Foxx şi Lily James.

Ce iese când un puști tăcut, cu un trecut traumatizant și un prezent incert, își tratează rănile vechi cu muzică și cai-putere? Baby (Ansel Elgort) este un şofer cu figură inocentă, care conduce maşina cu care trebuie să scape infractorii după comiterea jafurilor. El are un fler teribil şi se ajută înfigându-şi bine căştile în urechi, ca să audă mai bine muzica lui favorită. Şi asta pentru că şi-a acordat rutele de fugă după ritmul si lungimea pieselor muzicale de pe iPod, care-i răsună în căşti dirijându-l la secundă cum să ia curbele, când să schimbe vitezele şi când să execute manevrele de evitare, care-i bagă în sperieţi pe pasagerii săi.

E un puşti cuminte, dar devine un diavol când ţine volanul în mâini...

Aşadar, vom avea parte de drifturi spectaculoase, situații amuzante și pericole extreme. Talentul său la volan este exploatat în jafuri ingenioase, organizate de un interlop fără scrupule (Kevin Spacey). Baby lucrează pentru Doc (Kevin Spacey), şeful unei bande care dă numeroase spargeri la bănci, pe timp de zi, bazându-se pe iscusinţa lui Baby la volan. Oamenii de încredere ai lui Doc sunt Buddy, un fost dealer de pe Wall Street, devenit infractor (Jon Hamm), mai tânărul partener la rele al lui Buddy, Darling (Eiza Gonzalez), şi Bats, un pistolar impulsiv (Jamie Foxx).

Când nu apasă pedala accelerației pentru bani, Baby se dedică îngrijirii unui bătrân cvasi-orb, singurul pe care îl poate numi familie. Îndrăgostit de fata visurilor lui, Baby întrevede șansa de a evada din viața infracțională și de a-și crea alt viitor. Dar îl va lasa oare anturajul?

Ansel Elgort și-a făcut debutul în cinematografie in remake-ul horror Carrie (2013), în filmul distopic Divergent (2014) și din nou alături de Shailene Woodley în drama The Fault In Our Stars (2014). Filmul i-a adus lui Elgort o pleiadă de premii, printre care se numără Teen Choice Award la categoria „stea în devenire” şi „cel mai bun actor începător de dramă”, premiul Young Hollywood Award pentru cel mai îndrăgit rol masculin şi un MTV Movie Award la categoria “filmul anului”.

A acumulat într-un timp scurt un repertoriu bogat atât în calitate de actor cât şi ca muzician. În continuare, Elgort va mai fi văzut şi în Billionaire Boys Club, alături de Taron Egerton, Emma Roberts şi Kevin Spacey, November Criminals, un film realizat de Sony, în care va juca alături de Chloë Grace Moretz şi Catherine Keener.

Filme
Persoane