Netflix
×
Utilizator
×

Filme cuceritoare despre muzica si muzicieni

Nominalizat la cinci premii Oscar anul acesta, Whiplash este un film ce nu trebuie ratat de către iubitorii muzicii. Tensionat, impresionant, dramatic, beneficiază de interpretările de excepţie ale lui Miles Teller şi J.K. Simmons, iar povestea captivează prin modul în care este redat sacrificiul şi ambiţia de a deveni „cel mai bun”… Teller este în film Andrew Neiman, student al unui conservator de prestigiu din New York, care aspiră să devină un basist excepţional, asemenea idolului său, Buddy Rich. Dornic să facă parte din cea mai bună orchestră de jazz din ţară, este dispus să sacrifice totul şi să se supună metodelor excentrice şi chiuitoare ale pretenţiosului său profesor.

Whiplash intră din 6 februarie în cinematografele noastre. Pentru doze suplimentare de muzică bună şi interpretări de excepţie, iată alte opt titluri ce merită revăzute.

Walk the Line

Apărut la scurtă vreme după moartea lui Johnny Cash, filmul lui James Mangold redă magistral viața tumultoasă a legendei country. Joaquin Phoenix a intrat cu succes în pielea artistului consumat de proprii demoni, în vreme ce își croiește o carieră de succes. Reese Witherspoon a câștigat un Oscar pentru portretizarea lui June, iubita pe viață a lui Cash, cea care a suportat toate viciile și toanele acestuia, pentru a fi alături de el. Cel mai impresionant moment muzical este cel în care, la jumătatea piesei „Jackson”, Cash se opreşte şi îi cere lui June să fie soţia sa.

Filme